Αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου ζητά ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς

Η τοπική Αρχή ασκεί πιέσεις προκειμένου να καταργηθεί το υφιστάμενο Τοπικό Σχέδιο και να αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρησή του, ανέφερε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς εκτίμησε πως μετά την προσφυγή πολίτη κατά του Τοπικού Σχεδίου που ανακοινώθηκε το 2013 και η οποία έπεσε στο Διοικητικό Δικαστήριο, είναι πιθανό η Πολεοδομία να επαναδημοσιεύσει το νέο Τοπικό Σχέδιο.

Επί τούτου, συνέχισε, ο ίδιος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Διευθυντή Πολεοδομίας καλώντας τους να ξεκινήσει η διαδικασία του νέου Τοπικού Σχεδίου, ώστε «να έχουμε ένα σωστό τοπικό σχέδιο που θα δίδει την δυνατότητα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Είπε ακόμη ότι το υφιστάμενο Τοπικό Σχέδιο δεν είναι ικανοποιητικό και για αυτό δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη, ενώ συμπλήρωσε πως εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρησή του.

Ο Δήμαρχος της περιοχής εξήγησε ότι ο λόγος που η τοπική Αρχή επείγεται για την αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου είναι λόγω της ραγδαίας μείωσης των διαθέσιμων, προς ανάπτυξη, τεμαχίων, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης:
Γερμανία – Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί – Σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

Επεσήμανε δε, πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς επιδιώκει να δημιουργηθούν στην περιοχή άλλα δύο με τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθώς θεωρεί ότι η λειτουργία τους θα συμβάλει στο να συμπεριληφθεί η περιοχή στο πρόγραμμα για ολόχρονο τουρισμό και να πάψει να θεωρείται εποχιακός τουριστικός προορισμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ