Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στα κατεχόμενα (Βίντεο)

Τον τραυματισμό τριών προσώπων προκάλεσαν οι ζημιές από ανεμοστρόβιλο και έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Κερύνειας, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, τα τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο «έπαρχος» Κερύνειας έχει συγκαλέσει κέντρο κρίσης για συντονισμό προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι, η βροχή και ο ανεμοστρόβιλος.

Τ/κ ιστοσελίδες μεταδίδουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν επίσης ότι στην περιοχή της Κερύνειας, από τον Άγιο Επίκτητο μέχρι την Λάπηθο, έσπασαν πάσσαλοι της ηλεκτρικής ενώ πρόβλημα έχει και ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός που τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στο Καζάφανι κόπηκαν και δέντρα, ενώ λόγω των καταστροφών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους. Υποστατικά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και στην βιομηχανική περιοχή Κερύνειας, την Λάπηθο, στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Λαπήθου αλλά και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Ελέξους. Κάποια τ/κ ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο ανεμοστρόβιλους, έναν στην περιοχή του Αγίου Επίκτητου και έναν στην περιοχή της Λαπήθου.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν στην περιοχή της Καρπασίας οι καταιγίδες με χαλάζι. Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια ενώ γεωργικές καλλιέργησαν καλήφθηκαν από το χαλάζι. Και πάλι τ/κ ιστοσελίδες αναμεταδίδουν βίντεο από αναρτήσεις μέσω κινητών με τα νερά να τρέχουν ορμητικά σε δρόμους σε χωριά της Καρπασίας, κόσμο να βγάζει τα νερά από το σπίτι του και από διάφορα χωράφια.

Διαβάστε επίσης:
Ανησυχία για τα Βαρώσια από τον Βρετανό Υφ.Εξωτερικών

Οι περισσότερες ζημιές φαίνεται ότι προκλήθηκαν στην περιοχή της Γιαλούσας όπου πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει και πολλοί δρόμοι λόγω των χωμάτων και των πλημμυρών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση σημειώθηκαν νωρίς το πρωί και διήρκεσαν δύο ώρες. Ομάδες της «πολιτικής άμυνας», της «επαρχιακής διοίκησης», του «δήμου» και άλλες, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκανν και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Αγιος Ανδρόνικος, Λεονάρισσο και Αγία Τριάδα είναι τα χωριά που έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές μαζί με τη Γιαλούσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ