Αρχίζει η 2η φάση του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων για μετακίνηση από/προς Λεμεσό και Πάφο

Μετά την ολοκλήρωση σήμερα το βράδυ της 1ης φάσης του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου των εργαζομένων με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test), ξεκινά από αύριο, 21 Νοεμβρίου 2020, στις 2 το απόγευμα, και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2020, η 2η φάση του προγράμματος, με στόχο να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο οι εργαζόμενοι των οποίων έχει παρέλθει η περίοδος των 7 ημερών από τον πρώτο έλεγχο ή/και που θα πραγματοποιήσουν την εξέταση για πρώτη φορά.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται, εργαζόμενοι που επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα Βεβαίωση Εργοδότη σε έντυπη μορφή, καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο για επαλήθευση στοιχείων. Επίσης, προτρέπονται οι εξεταζόμενοι να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το Έντυπο Δειγματοληψίας στον σύνδεσμο https://covid19.nipd.com/transitions.php και να το προσκομίζουν μαζί τους.

Το ωράριο λειτουργίας των σημείων δειγματοληψίας για αύριο θα είναι από τις 2 μ.μ.-6 μ.μ. και από 22 μέχρι 27/11/2020 8 π.μ.-6 μ.μ.

Τα σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργήσουν από αύριο στη Λευκωσία είναι ο Χώρος στάθμευσης ΓΣΠ, ο Χώρος στάθμευσης Μακαρείου Σταδίου (πίσω από τον ΚΟΑ).

Στη Λεμεσό, ο Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Σπύρος Κυπριανού» (Παλαί ντε Σπορ – σημείο Α), Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Σπύρος Κυπριανού» (Παλαί ντε Σπορ – σημείο Β), το Πάρκο Γλαύκου Κληρίδη, Γερμασόγια (επί της Οδού Αμερικάνας), Χώρος πρώην Πισσαρίδη (παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας) και το Μέγαρο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Φραγκλίνου Ρούσβελτ 80).

Στην Λάρνακα, ο Χώρος στάθμευσης νέου ΓΣΖ (σημείο Α) και ο Χώρος στάθμευσης νέου ΓΣΖ (σημείο Β).

Στην Πάφο, ο Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (Παφιακό – σημείο Α) και ο Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (Παφιακό – σημείο Β).

Στην Αμμόχωστο, ο Χώρος στάθμευσης Σταδίου «Τάσος Μάρκου», Παραλίμνι.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες που θα προσέρχονται για δειγματοληψία χρειάζεται απαραίτητα να φέρουν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ