Αρνούνται να μετακινηθούν από το Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου μετανάστες θετικοί στον κορωνοϊό

Αρνούνται να μεταφερθούν στην Τερσεφάνου για απομόνωση, μετανάστες που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στη Κοφίνου, προκαλώντας επεισόδια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στην είσοδο του Κέντρου παρατάχθηκαν μέλη της Δύναμης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και της Λευκωσίας με αντιοχλαγωγική εξάρτυση.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στα 280 περίπου άτομα που φιλοξενούνται στο Κέντρο εντοπίστηκαν 16 θετικά κρούσματα τα οποία ύστερα από εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και της Υπηρεσίας Ασύλου έπρεπε να μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου.

Τα δέκα άτομα δέχθηκαν να μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης ωστόσο τα υπόλοιπα δεν αποδέχθηκαν την εισήγηση και αντέδρασαν προκαλώντας επεισόδια με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

Εν τω μεταξύ ορισμένοι από τους μετανάστες που αντιδρούν είναι οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και μπαλτάδες ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν μεγάλες υλικές καταστροφές στο Κέντρο.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ασθενοφόρο και μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Αστυνομίας τα οποία προσπαθούν να πείσουν τους θετικούς στον κορωνοϊό μετανάστες, να αποδεχθούν τη μεταφορά τους στην Τερσεφάνου.

Διαβάστε επίσης:
Αδάμου: «Η Βουλή έχει γίνει ρεντίκολο» – Ζητά γνωμάτευση για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου δεν επιτρέπεται η έξοδος στους μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας στη Κοφίνου λόγω της πανδημίας του Covid-19 κορωνοϊού, αφού από την 1η του μήνα στο χώρο εντοπίστηκαν συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ άδειες εξόδου παραχωρούνται μόνο για ανθρωπιστικούς ή ιατρικούς λόγους.

Πηγή: ΚΥΠΕ