ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ θα ανακοινωθούν σήμερα (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ)

To μεσημέρι η κυβέρνηση “κλειδώνει” τις αποφάσεις της και ανακοινώνει τα νέα μέτρα δια μέσω του υπουργού υγείας.

Οι αυξημένοι επιδημιολογικοί δείκτες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες πλην της Πάφου και το ρεκόρ ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία καθορίζουν τη νέα δέσμη μέτρων τα οποία σίγουρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά για να επέλθουν χαλαρώσεις την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Η επιδημιολογική ομάδα θέτει ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας αύριο το τελικό της πλάνο και στην συνέχεια το υπουργικό συμβούλιο σε νέα του συνεδρίαση θα ανάψει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δέσμη μέτρων θα είναι σε δύο επίπεδα, τοπικά και παγκύπρια και για τις εορτές των Χριστουγέννων.

“Η πρώτη δέσμη μέτρων όπως αποκάλυψε το ΟΜΕΓΚΑ και φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι το κλείσιμο όλων των Λυκείων από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ή 1η Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιπες βαθμίδες, δημοτικά και γυμνάσια να κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Εξυπακούεται πως τα ήδη ισχύοντα μέτρα σε παγκύπριο επίπεδο όπως οι περιορισμοί στις συναθροίσεις, στους χώρους εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνουν και σε αυτά θα συμπεριληφθεί και η Πάφος.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό θα δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον παράταση στα ήδη ισχύοντα μέτρα με παράλληλες όμως χαλαρώσεις όπως την απελευθέρωση της διακίνησης από και προς την επαρχία, και αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ενδεχομένως να επαναλειτουργήσουν κουρεία και κομμωτήρια.”

ΜΕΤΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 
1. Κλείσιμο Λυκείων 30/11 ή 1/12 (μάθημα με τηλεκπαίδευση)
2. Κλείσιμο Δημοτικών και Γυμνασίων μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων
3. Παγκύπριοι περιορισμοί στις συναθροίσεις/χώρους εστίασης/ απαγόρευση κυκλοφορίας

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
4. Παράταση περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον για μια εβδομάδα
5. Απελευθέρωση κυκλοφορίας από και προς τη Λεμεσό
6. Αλλαγή απαγόρευσης ώρας νυκτερινής κυκλοφορίας
7. Λειτουργία κουρείων και κομμωτηρίων

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με την προϋπόθεση ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου θα παρουσιάσει βελτίωση, προβλέπονται χαλαρώσεις όπως φαίνεται από τις 23 Δεκεμβρίου και αυτά είναι η σημαντική αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού συναθροίσεων σε οικίες, όχι όμως σε νυκτερινά κέντρα με παράλληλη αύξηση για κάποιες ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BONUS 
Από 23/12/2020
1. Παγκύπρια αύξηση αριθμού συναθροίσεων σε οικίες ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
2.. Σημαντική παράταση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα