Δεύτερο σημείο εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων στην Πάφο

Στην αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί συνέτεινε η ενίσχυση με νέα σημεία δειγματοληψιών, στην Πάφο, για έλεγχο των εργαζομένων που εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τις Επαρχίες Πάφου.

Συγκεκριμένα χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε από τις 15:00 μέχρι τις 17:30 το απόγευμα το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου « Στέλιος Κυριακίδης » στο πρώην Παφιακό.

Εργαζόμενοι που μετακινούνται από την Πάφο για άλλες επαρχίες συγκεντρώθηκαν στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου « Στέλιος Κυριακίδης « για την μοριακή εξέταση (PCR test) μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση και την προσθήκη νέων σημείων δειγματοληψιών στις δύο Επαρχίες.

Οι δειγματοληψίες στο Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν επίσης τις επόμενες τρεις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη. Παρασκευή, 18-20 Νοεμβρίου: από τις 08.00 π.μ. μέχρι 18.00 μ.μ. το απόγευμα .

Στο μεταξύ συνεχίστηκε και το απόγευμα και η δειγματοληψία της κινητής μονάδας του Bioanalysis Clinical Lab στην Γεροσκήπου. Και στα δύο σημεία μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επιτηρούσαν για την τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μασκών.

Σημειώνεται επίσης πως το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για διενέργεια μοριακής εξέτασης από εργαζόμενους που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αποφασίστηκε όπως δοθεί παράταση μιας ημέρας για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου από τους εργαζόμενους, ενώ οι έλεγχοι για αρνητικό πιστοποιητικό PCR θα αρχίσουν από την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ..

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των δειγματοληψιών συνεχίστηκε και ι σήμερα από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια σε όλες τις Επαρχίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ