Διαπραγματεύσεις ΚΕΕ – ΚΛ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Με το Κόμμα του Λαού διαπραγματεύεται εκ νέου το κόμμα Εθνικής Ενότητας, αφού οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Κόμμα και το κόμμα Αναγέννησης δεν ευοδώθηκαν είτε λόγω προβλήματος στον διαμοιρασμό των «κοινοβουλευτικών επιτροπών», είτε στον επαρκή αριθμό «βουλευτών» για την έγκριση – ψήφο εμπιστοσύνης της «κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, κάνουν λόγο για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» δίδοντας ως ημερομηνία την 17η Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Γενάλ Σενίν δήλωσε σήμερα ότι μέχρι το Σάββατο θα αποφασίσουν και διέψευσε ότι έχουν συμφωνήσει με το ΚΕΕ σε ό,τι αφορά τα «υπουργεία» ή κάτι άλλο. Ακόμα και αν γίνει μια «κυβέρνηση εκλογών» (μεταβατική) τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, πρόσθεσε. Ο κ. Σενίν είπε ότι συζήτησε το θέμα στα συλλογικά όργανα του κόμματος και με τους «βουλευτές» του και θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.

Διαβάστε επίσης:
«Βουτιά» 76,9% στις αφίξεις τουριστών τον Οκτώβριο

Από την άλλη, ο εκτελών χρέη προέδρου του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ είπε ότι συζήτησαν πέντε θέματα με το Κόμμα του Λαού και πρόσθεσε ότι ο «λαός» προτιμά αντί των πρόωρων «εκλογών» μια «κυβέρνηση» που να είναι αποτελεσματική. Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Σανέρ είπε ότι εντός της ημέρας αναμένει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και αν μπορούν να τα βρουν με το ΚΛ στα πέντε θέματα που συζήτησαν χθες.

Πηγή: ΚΥΠΕ