ΔΗΛΩΣΗ: Θα εμβολιαστούν όλοι μέχρι το Πάσχα

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που χρειάζονται την περισσότερη προστασία από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί έως το Πάσχα των καθολικών, που φέτος είναι στις 4 Απριλίου, δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Τζόνσον είπε ότι αυτό θα μπορούσε υποθετικά να γίνει αν δοθεί το πράσινο φως για χρήση των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής τους.

Όπως πρόσθεσε, η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική μετά από το Πάσχα, με πιθανή άρση των περιορισμών.

Συμπλήρωσε ότι πλέον υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα αν υλοποιηθεί η υπόσχεση που δίνουν τα εμβόλια, γύρω από το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν διστακτικά να κάνουν σχέδια.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι συμπλήρωσε ότι με τα εμβόλια ο ιός δε θα εξαφανιστεί, αλλά σταδιακά θα γίνεται όλο και λιγότερο επικίνδυνος.

Τέλος, ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ που ηγείται των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης, είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια διαθέσιμα για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού.