Διπλοί μισθοί στον Δήμο Στροβόλου

Προτίμηση στους συνταξιούχους φαίνεται να έχει ο Δήμος Στροβόλου και δεν λέει να τους… χάσει. Έτσι σε πρόσφατη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να παρατείνει την υπηρεσία τριών υπαλλήλων του, που έπρεπε να αφυπηρετήσουν, για άλλο ένα χρόνο.

Η απόφαση που λήφθηκε με τη διαφωνία μόνο των δημοτικών συμβούλων του ΑΚΕΛ, αλλά και με την αντίθετη άποψη των συντεχνιών, θεωρείται ακατανόητη, ιδιαίτερα για τις εποχές που ζούμε. Με την ευνοϊκή απόφαση για τους τρεις που υπηρετούν σε μη ουσιώδεις υπηρεσίες του Δήμου προκύπτουν διάφορα ζητήματα πέρα από την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Μάλιστα είχαν μπροστά τους και σχετική γνωμάτευση του νομικού τους συμβούλου.

Οι ευνοηθέντες υπάλληλοι, ο ένας εκ των οποίων με κλίμακα Α14, θα παίρνουν τον μισθό αλλά και τη σύνταξη παράλληλα τη στιγμή που χιλιάδες άλλοι έχουν περάσει στην ανεργία, ενώ άλλοι τόσοι εργάζονται για ελάχιστα χρήματα. Επίσης ο ίδιος ο Δήμος θα έχει να πληρώνει ψηλότερους μισθούς από εκείνους που θα κατέβαλλε αν προσελάμβανε νέους υπαλλήλους που θα ξεκινούσαν με χαμηλότερες κλίμακες. Υπολογίζεται ότι το κόστος αυτό θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Με την παράταση της υπηρεσίας των τριών στερείται η δυνατότητα ανέλιξης σε άλλους υπαλλήλους του Δήμου όπως και η πρόσληψη άλλων υπαλλήλων σε περίοδο που οι δείκτες της ανεργίας είναι στα ύψη.