Εφαρμογή ηλεκτρονικών βραχιολιών για παρακολούθηση όσων βρίσκονται σε καραντίνα στα κατεχόμενα

Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών βραχιολιών των ατόμων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα αλλά και όσων βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Πιλλί είπε ακόμα ότι η πανδημία πλήττει σοβαρά τον κόσμο και ότι μερικές χώρες αποφάσισαν το κλείσιμο και ανάφερε ότι στα κατεχόμενα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται και ότι δεν πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή των μέτρων παρά τα μηδενικά κρούσματα που υπήρξαν χθες.

Σημερινό δημοσίευμα στην «Κίπρις» αναφέρει ότι ο κ. Πιλλί είπε το ηλεκτρονικό βραχιόλι ήδη τοποθετήθηκε σε 35 άτομα που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον καραντίνα ενώ χθες έγινε το ίδιο και με πέραν των 230 επιβατών που έφτασαν στα κατεχόμενα.

Ανέφερε ότι η πρακτική αυτή θα δοκιμαστεί και αν θεωρηθεί κατάλληλη θα υπογραφεί «πρωτόκολλο» με κάποιες εταιρείες και θα προμηθευτούν τα ηλεκτρονικά βραχιόλια.
«Εικάζω ότι θα περάσουμε σε αυτό το σύστημα εντός 10 ημερών. Θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η πρακτική το μάξιμουμ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΕΣ: Από το 2013 στα πλαίσια του ΚΕΠ έχουν πολιτογραφηθεί 3.147 πρόσωπα

Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν στα κατεχόμενα 225,337 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κατεχόμενα, βρέθηκαν συνολικά 939 κρούσματα Covid-19, 877 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο, συνεχίζεται η θεραπεία 57 ασθενών, 10 ασθενείς νοσηλεύονται στο κέντρο πανδημίας, 46 ασθενείς βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξενοδοχεία για την πανδημία και πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από την νόσο.

Πηγή: ΚΥΠΕ