Ερχιουρμάν: Ικανοποιημένος από τις επαφές για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Ικανοποιημένος από τις συναντήσεις με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας συνάντησης που είχε με το κόμμα Αναγέννησης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιοιυρμάν ανακοίνωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στην δημιουργία μιας «κυβέρνησης» πρόωρων «εκλογών» στο πλαίσιο ξεκάθαρων αρχών.

Μαζί με την οικονομική κρίση και την κρίση υγείας, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και η κρίση δημοκρατίας, είπε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας πως όλα τα κόμματα του δήλωσαν πως μπορούν να συμφωνήσουν πάνω στα θέματα αρχών που έθεσε, επομένως αισθάνεται πως ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι αρχές που έθεσε το ΡΤΚ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει μια «κυβέρνηση ευρείας αποδοχής». Αν δεν μπορεί να γίνει μια εξακομματική ή πεντακομματική «κυβέρνηση», ας γίνει μια «κυβέρνηση μειοψηφίας», πρόσθεσε, και το ΚΑ θα την στηρίξει.

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα – Παγκόσμιο-σοκ

Ο κ. Ερχιουρμάν δεν ανακοίνωσε με ποιους μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» είπε μόνο ότι θα δώσει αργότερα στην δημοσιότητα τα θέματα αρχών τα οποία έθεσε στους συνομιλητές του.

Πηγή: ΚΥΠΕ