Ερχιουρμάν: Οι Ε/κ δεν έχουν βούληση για λύση, ενώ οι Τ/κ το απέδειξαν

Οι Ε/κ δεν επέδειξαν βούληση για λύση του Κυπριακού μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τον τ/κ «λαό», που ήταν ξεκάθαρη η βούλησή του και το 2004 με τον Σχέδιο Ανάν και το 2017 στο Κραν Μοντάνα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται πως ο κ. Ερχιουρμάν δήλωσε, επίσης, ότι θέλει να αλλάξει ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής «και οι άνθρωποί μας που παράγουν να μπορούν να πουλούν περισσότερα προϊόντα στον νότο. Από την άλλη, θέλω να περάσει ο Κανονισμός του Απευθείας Εμπορίου. Διότι θέλω οι άνθρωποι που παράγουν εδώ να μπορούν να πουλούν προϊόντα στην Ευρώπη με μηδενικό δασμό. Θέλω να μπορέσουν να ανοιχτούν και οι αθλητές μας στο κόσμο. Και ξέρω ότι η βάση όλων αυτών είναι η βούληση του τουρκοκυπριακού λαού για λύση».

Η βούληση του ε/κ «λαού», συνέχισε, για λύση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο η βούληση του τ/κ «λαού», προσθέτοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιδειχθεί μια τέτοια βούληση. Επομένως, έπρεπε να το εξηγήσουμε αυτό στον κόσμο. Η βούλησή μας για λύση ήταν ξεκάθαρη το 2004, ήταν ξεκάθαρη στο Κραν Μοντάνα, είναι ξεκάθαρη και σήμερα, όμως ενώ είναι ξεκάθαρη η βούλησή μας για λύση δεν θα καταδικαστούμε και από τις συμπεριφορές της ελληνοκυπριακής ηγεσίας που συνεχώς χρονοτριβεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ