Ερχιουρμάν: Ούτε ο Τατάρ γνωρίζει τί γίνεται στο Βαρώσι

Στη σύσκεψη στο «προεδρικό» ρώτησα τον Ερσίν Τατάρ «τί γίνεται στο Βαρώσι;» και «αυτό που μας λέχθηκε είναι ότι ούτε ο πρόεδρος γνωρίζει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, εννοώντας τη σύσκεψη που συγκάλεσε το Σάββατο ο νυν ηγέτης των Τ/κ και όπως ανακοινώθηκε, αφορούσε τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το θέμα των Βαρωσίων συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της «βουλής» με τον κ. Ερχιουρμάν να δηλώνει ότι «αυτό είναι το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει. Το είπα και εκεί (ΣΣ: στη σύσκεψη στο «προεδρικό»), έρχεται εδώ από την Τουρκία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης και η δική μας υπουργός εσωτερικών το μαθαίνει από την τηλεόραση, όπως όλοι μας. Δεν μιλάμε να γίνει αυτό αποδεκτό, δεν μπορεί να γίνει καν πιστευτό» δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν εννοώντας την «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς που ανήκει στο κόμμα του Λαού.

«Μήπως θέλετε να μας πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει το Βαρώσι; Να μην έχει κανείς ιδέα γι’ αυτό το θέμα», συνέχισε λέγοντας, απευθυνόμενος κυρίως προς το ΚΕΕ και τον Ερσίν Τατάρ, ότι «μπορεί να λέτε ότι το Βαρώσι είναι έδαφος της τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – αλλά, σημείωσε ότι ιδέα δεν είχαν ούτε η «υπουργός εσωτερικών», ούτε ο «υπουργός εξωτερικών», ούτε ο ίδιος ο «πρόεδρος», όπως αναφέρθηκε στον νυν Τ/κ ηγέτη.

Διερωτήθηκε δε σε τί κατάσταση έχουν περιέλθει οι «θεσμοί» στα κατεχόμενα, αναφερόμενος στην παρουσία στο Βαρώσι του Δημάρχου Ικονίου, ενώ είπε ότι πρέπει να αναρωτηθούν για την βούληση της «χώρας» και έκανε λόγο σε χάος.

Αναφέρθηκε επίσης στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους λέγοντας ότι υπάρχουν δυσκολίες γιατί χρησιμοποιήθηκε «με μη συμβατό τρόπο» και δεν έχει διοριστεί «αναπληρωτής πρωθυπουργός» για να χειριστεί αυτά τα θέμα, ενώ σημείωσε ότι προβλέπεται έλλειμμα της τάξης των 900 εκ ΤΛ (περίπου 100 εκ ευρώ).

Κουντρέτ Οζερσάι

Λάθος ξεκίνησε και λάθος πάει το θέμα του Βαρωσίου, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει «κυβέρνηση», ανέφερε και ο υπό παραίτηση «υπεξ» και «βουλευτής» του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι οι «θεσμοί» του ψευδοκράτους δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη.

Μιλώντας επίσης στη «βουλή», ο κ. Οζερσάι υπενθύμισε ότι το κόμμα του Λαού αποχώρησε από την «κυβέρνηση» λόγω του θέματος του Βαρωσίου και χαρακτήρισε «ακατάλληλα, αναρμόδια» τα όσα γίνονται. Εάν ο «πρόεδρος», όπως είπε αναφερόμενος στον ηγέτη των Τ/κ, Ερσίν Τατάρ, «δεν έχει χαμπάρι, σημαίνει ότι έχει γίνει bypass και στην ίδια την κυβέρνηση», όπως αποκάλεσε την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

Ευχήθηκε να σχηματιστεί άμεσα μια «κυβέρνηση» και οι σχέσεις με την Τουρκία να μπουν «σε μια υγιή βάση γιατί η πορεία των πραγμάτων δεν είναι καθόλου καλή».

Πηγή: ΚΥΠΕ