Ερωτοκρίτου: Ενωμένη στάση και αποφασιστική απάντηση από ΕΕ στην Άγκυρα ζητά η Κύπρος

Ως Ευρωπαίοι πολίτες, οι Κύπριοι αναμένουν ότι η ΕΕ, όπως έπραξε στην περίπτωση της Λευκορωσίας, θα τηρήσει ενωμένη στάση και θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών, υπογράμμισε η Βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σε παρέμβαση στις εργασίες της τηλεδιάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Γερμανικής Προεδρίας.

Η κ. Ερωτοκρίτου στηλίτευσε τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρέπει, τόνισε, η ΕΕ να μετατρέψει τα λόγια σε πράξεις, δηλώνοντας έμπρακτα αλληλεγγύη προς την Κύπρο, με την επιβολή της οικονομικής της δύναμης ενάντια στις επιθέσεις κατά της επικράτειάς της.

Διαβάστε επίσης:
Τί θα γίνει με τη ρωσική απαγόρευση στη Cyprus Airways – Ο Υπ.Μεταφορών απαντά

Η Κύπρια Βουλευτής επεσήμανε ότι η πρωτοφανής παγκόσμια υγειονομική κρίση κλονίζει συθέμελα την Ευρώπη, επιφέροντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά και οδηγώντας αμέτρητους άλλους στην οικονομική εξαθλίωση. Συνεχάρη δε τη Γερμανική Προεδρία της ΕΕ για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει προς αντιμετώπιση της κρίσης, προάγοντας την αναγκαία ενότητα για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ