Εξέπεμψαν SOS για τα ζώα στην Κύπρο

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τις τοπικές αρχές, Δήμους και Κοινότητες, να βρούνε «εκείνους τους ευφάνταστους τρόπους για την σίτιση των εγκαταλελειμμένων (γάτων ή σκύλων) που θα τους δώσει αίγλη, σεβασμό και θαυμασμό δείχνοντας ότι νοιάζονται και όχι ότι ενοχλούνται».

Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα παραθέτει παραδείγματα από την Ελλάδα την Τουρκία και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αναφορά κάνει, μεταξύ άλλων, στο Δήμο Αθηναίων ο οποίος έχει ήδη υπογράψει περισσότερες από 350 άδειες σε εθελοντές για να επισκέπτονται τις περιοχές σίτισης χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος ξεκίνησε να τοποθετεί ταΐστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και στο Δήμο Λεμεσού ο οποίος άρχισε ήδη και με την συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων Λεμεσού την τοποθέτηση ταϊστρών.

«Εμείς λέμε στους  Δήμους και τις Κοινότητες να αρχίσουν από τα θετικά Cat Cafe όπως είναι τα λεγόμενα
(https://www.meowaround.com/continents/europe τα οποία αποτελούν και σημεία αναφοράς για τους τουρίστες και για τον τουρισμό γενικότερα», προστίθεται. Ζητά επίσης την άμεση δημοσιοποίηση από τη Βουλή τροπολογιών για το νομοσχέδιο που αφορά την ευημερία των ζώων.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ)