Φ.Φαίδωνος: Ο Δήμος Πάφου θα εφαρμόσει πιστά τα εξαγγελθέντα μέτρα

Ο Δήμος Πάφου θα εφαρμόσει πιστά και κατά απόλυτο τρόπο τα μέτρα που έχει η κυβέρνηση εξαγγείλει, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσθέτοντας πως η Τοπική Αρχή όπου χρειαστεί θα κάνει τις παρεμβάσεις της θα στηρίξει και θα βοηθήσει τους δημότες της.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ούτε πανικός, ούτε ακρότητες αλλά ούτε και εφησυχασμός χρειάζεται, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων, καθώς και ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι όλα αυτά τα μέτρα λαμβλάνονται για να περιορίσει τις κοινωνικές του επαφές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, δεν έχει νόημα να λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα και να ξεκινήσουν να συναθροίζονται μετά τις 20:00 το βράδυ δέκα- δέκα σε σπίτια οι πολίτες, αλλά ούτε νόημα συνέχισε έχει να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα και τις πρωινές ώρες όταν κάποιοι μπορούν να κινούνται στα super market σε κάποιες επιχειρήσεις να συνωστίζονται δέκα δέκα, γιατί τότε σημείωσε, τα μέτρα θα τα αχρηστεύσουν οι ίδιοι οι πολίτες αν συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο.

Πρόσθεσε πως τα μέτρα δεν έχουν κανένα άλλον λόγο και ρόλο από το περιορίσουν τις επαφές του κάθε πολίτη, προσθέτοντας πως ακόμη και χωρίς την επιβολή μέτρων ο κάθε πολίτης έπρεπε να κρατά αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης:
Να κλείσουν Σάββατο ζητούν και οι κομμωτές Λεμεσού

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα αλλά να πάμε και ένα βήμα παραπέρα να ελαχιστοποιήσουμε δηλαδή, όπως εξήγησε και τις προσωπικές επαφές που έχει ο καθένας, τις απολύτως απαραίτητες τηρώντας την απόσταση και τη μάσκα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως δεν είναι επί του παρόντος ώρα να συζητούμε τα δικαιολογημένα και τα αδικαιολόγητα αλλά και η τήρηση των μέτρων, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ