Γενί Ντουζέν: Λόγω της κρίσης στην «κυβέρνηση» δεν κατατέθηκε ο «προϋπολογισμός» του 2021

Ο «κρατικός προϋπολογισμός» για το 2021 του ψευδοκράτους ο οποίος έπρεπε να κατατεθεί στην «βουλή», δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί λόγω της «κυβερνητικής» κρίσης, η οποία μετατράπηκε σε «κρίση προϋπολογισμού», σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας χθες στην «βουλή», ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν είπε ότι ο λόγος για τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τον «προϋπολογισμό» του 2021 είναι η αντίθετη με την εθιμοτυπία συμπεριφορά του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και πρόσθεσε ότι αν ο Τατάρ ανέθετε σε κάποιον «αναπληρωτή» τα καθήκοντα του «πρωθυπουργού», δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.

Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «κυβέρνηση» και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να υπάρχει προϋπολογισμός μιας κυβέρνησης που δεν υπάρχει».

Ο κ. Όζγιγιτ είπε επίσης ότι το κόμμα του ετοίμασε πρόταση για σύσταση «κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής» σε σχέση με τις παρεμβάσεις στις πρόσφατες «προεδρικές εκλογές» και κάλεσε όσους το επιθυμούν να υπογράψουν αυτή την πρόταση και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει στα κατεχόμενα το «προεδρικό σύστημα» με δημιουργία τετελεσμένων, όπως στην Τουρκία.

Ο «βουλευτής» του Κόμματος του Λαού (ΗΡ) και «υπουργός εξωτερικών» της υπό διάλυση «κυβέρνησης», Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι λόγω των λαθών που διαπράχθηκαν δημιουργήθηκε κάποιο κενό στην «κυβέρνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ