Γενί Σαφάκ: Παρατηρητήρια σε κατεχόμενη Κύπρο και Αν.Μεσόγειο για παρακολούθηση πλοίων

Κέντρο υπηρεσιών για την παρακολούθηση πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο θα εγκαταστήσει η Άγκυρα την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Η εφημερίδα γράφει ότι έπειτα από τη επιδρομή της γερμανικής φρεγάτας στο τουρκικό εμπορικό πλοίο, στην ατζέντα της Άγκυρας υπάρχουν νέα μέτρα. Η εταιρεία Havelsan θα ιδρύσει παρατηρητήρια στα κατεχόμενα και στην Ανατολική Μεσόγειο για να ελέγχει την κίνηση των πλοίων, προσθέτει. Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή για κάθε πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο. Το λογισμικό της Havelsan είναι έτοιμο σε ένα χρόνο, γράφει η Γενί Σαφάκ.

Διαβάστε επίσης:
Τέσσερις Τ/κ έχασαν την ζωή τους λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία μέσα στο Νοέμβρη

Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα σύστημα υπηρεσιών που θα αποτελείται από ένα κέντρο υπηρεσιών για την κυκλοφορία των πλοίων το οποίο θα εγκατασταθεί στα κατεχόμενα καθώς και δύο παρατηρητήρια κυκλοφορίας των πλοίων. Το σύστημα υπηρεσιών θα ενσωματωθεί στο αντίστοιχο, που βρίσκεται στη Μερσίνα. Σε συνεργασία με την Άγκυρα θα ενημερώνεται η Τουρκία ανά πάσα στιγμή για τα πλοία στην Αν. Μεσόγειο, συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ