Γιαννάκης Ομήρου: Να σταθούμε υπερασπιστές του Πολυτεχνείου

Χρέος όλων σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι να μην επιτρέψουμε να σβήσουν οι μνήμες μέσα σε πανηγυριώτικους λόγους των τυμβωρύχων των αγώνων και της θυσίας, των εκ των υστέρων γενναίων και αγωνιστών, δήλωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να δεχτούμε και να ανεχτούμε να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο από οχυρό Ελευθερίας σε οχυρό των κάθε λογής πλαστογράφων της ιστορίας και να σταθούμε υπερασπιστές του και σήμερα με κάθε κόπο και κάθε θυσία.

Σε ομιλία του, στην εκδήλωση του Λυκείου Κύκκου Α’, η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπό τον τίτλο «Μνήμες Πολυτεχνείου», ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε την πλαστογράφηση της Ιστορίας, την παραχάραξη της αλήθειας, τη διαστρέβλωση του μηνύματος του Πολυτεχνείου και του όποιου λαϊκού αγώνα», για να προσθέσει πως είναι αξίωμα και νόμος υπέρτατος πως οι αγώνες δεν δικαιώνονται παρά μόνο με τη συνέχιση τους.

«Να μείνουμε λοιπόν άφθοροι και ανέγγιχτοι από την πρόκληση της ωραιολογίας, του συγκινησιακού εγκλεισμού του Πολυτεχνείου και του όποιου Πολυτεχνείου. «Και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εξουδετερώσει τα οράματα και να διαψεύσει τις προσδοκίες», είπε.

Διαβάστε επίσης:
Ο Moody’s διατήρησε την αξιολόγηση της RCB Bank σε Β1

Όπως σημείωσε πρέπει «να παραμείνουμε και να σταθούμε και νοερά και πραγματικά στην κάθε πύλη Πολυτεχνείου, στο όποιο οδόφραγμα, στην όποια διαδήλωση, στο όποιο ξενύχτι μέσα και μαζί με το λαό, ασυμβίβαστοι στη βία, στον αυταρχισμό, στην κοινωνική αδικία και την κατοχή της πατρίδας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ