Η ΕΣΚ καλεί τον Μητροπολίτη Κύκκου να απολογηθεί

Θλιβερό και καταδικαστέο φραστικό επεισόδιο, που παραβιάζει βάναυσα τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς, σημειώθηκε, σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών, μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής Ιεράς Συνόδου, κατά τις δηλώσεις των συνοδικών ενώπιον των δημοσιογράφων.

Σε ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών αναφέρει ότι «ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο είπε τη λέξη ”σκασμός”, ενώ τον προσφώνησε και με δύο κοσμητικά επίθετα τα οποία δεν επιθυμούμε να αναπαράγουμε» και καλεί τον Μητροπολίτη Νικηφόρο «να βρει το θάρρος και το σθένος να απολογηθεί, τόσο στο δημοσιογράφο που προσέβαλε, όσο και στην κοινή γνώμη που έθιξε με τη στάση του».

Αναφέρει ότι «όσο φορτικές, πιεστικές και επίμονες κι αν ήταν οι ερωτήσεις του συναδέλφου Βικέτου, η συμπεριφορά του Μητροπολίτη Νικηφόρου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί» και προσθέτει ότι «είναι μια συμπεριφορά καταδικαστέα και απαράδεκτη».

«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η απολογία στην οποία προέβη, μέσω ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, δεν περιλαμβάνει τον δημοσιογράφο που προσέβαλε», καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ