Η τουρκική «πρεσβεία» παρενέβη σε ενδεχόμενη πώληση γης στην Κερύνεια σε καταρινό ινστιτούτο

«Βράζει το καζάνι» καθώς η «κυβέρνηση» ακόμα δεν προέβη σε δημόσια δήλωση σε σχέση με την παραχώρηση γης 20 στρεμμάτων στην Κερύνεια αξίας 3,5 εκατομμυρίων στερλινών στον οργανισμό με την ονομασία «Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης Τουρκοκυπρίων Κατάρ», γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα η εφημερίδα “Αβρούπα”, αναφέροντας ότι στο θέμα ενεπλάκη και η τουρκική ‘πρεσβεία» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, η τουρκική «πρεσβεία» επικοινώνησε με ορισμένους «υπουργούς» της «κυβέρνησης» προειδοποιώντας τους για το θέμα. Αξιωματούχος της «πρεσβείας» ανέφερε στους «υπουργούς» ότι ο εκ των ιδρυτών της εν λόγω οργάνωσης, ο Ερμάν Τσετίμ προσπαθεί να αποκομίσει κέρδος, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως σχετιζόμενο με την τουρκική υπηρεσία συλλογής πληροφοριών (ΜΙΤ) και ότι έχει απαγορευθεί η είσοδος του εν λόγω ατόμου στην τουρκική «πρεσβεία».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι αν και απερρίφθη η πρώτη πρόταση που υπεβλήθη στο «υπουργικό συμβούλιο» για συνεργασία με το Κατάρ, η ίδια πρόταση τέθηκε ξανά ενώπιον του «υπουργικού» από τον «υπουργό ενέργειας και οικονομίας», Χασάν Τάτσοϊ κάτω από άλλο κεφάλαιο. Αναφέρει επίσης ότι άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στην «πρεσβεία» για τον Ερμάν Τσιτίμ, ο οποίος εκτελεί χρέη αντιπροέδρου του «τουρκοκυπριακού ισλαμικού συνδέσμου».

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Ελλάδα: 1.044 τα νέα κρούσματα – 600 διασωληνωμένοι, 85 θάνατοι

Όπως αναφέρεται, το θέμα της γης στην Κερύνεια και οι δραστηριότητες του Ερμάν Τσετίμ στην κατεχόμενη Κύπρο συζητήθηκαν και με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πηγή: ΚΥΠΕ