Ιδού ο… γυμνός κ. Ο. Μιχαηλίδης – Τα αποκαλυπτήρια του Γ. Ελεγκτή στη Βουλή

Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος και ο τρόπος ενέργειας του Γενικού Ελεγκτή, οι σκοπιμότητες και οι προσωπικές στρατηγικές που υπηρετεί από τη θέση που του εμπιστεύθηκε η κυπριακή πολιτεία. Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής που συνήλθε χτες για συζήτηση του θέματος του σφαγείου CYPRA βουλευτές όλων των κομμάτων άφησαν αιχμές για τη δράση του Γ. Ελεγκτή στο συγκεκριμένο θέμα και της ιδιαζούσης σχέσης του με τον ιδιοκτήτη και με τη Γ. Λογίστρια.

Αυτός όμως που ξεγύμνωσε και αποκάλυψε πλήρως τον κ. Μιχαηλίδη ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια. Άλλωστε ο κ. Χάσικος και κατά την κρίσιμη στιγμή, όταν δηλαδή υπηρετούσε στη θέση του και γίνονταν όλες εκείνες οι διεργασίες για να ευνοηθεί το σφαγείο, είχε την τόλμη να συγκρουστεί με τον Γενικό Ελεγκτή και να μιλήσει για τον ρόλο του κατηγορώντας τον για μεροληπτική στάση υπέρ του ιδιοκτήτη του σφαγείου Γεώργιου Γεωργίου. Χτες ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε σε γεγονότα που τεκμηριώνουν τις θέσεις του αφήνοντας εκτεθειμένο τον κ. Μιχαηλίδη. Έτσι στην κατάθεσή του ενώπιον της Επ. Ελέγχου ο πρώην ΥΠΕΣ επισήμανε ότι «με εμμονικό τρόπο ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Αντρέας Χασαπόπουλος ευνοούσε την CYPRA και την βοηθούσε να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια». Μάλιστα σε δυο περιπτώσεις με σχετικές του επιστολές, παρακώλυε την προσπάθεια του κράτους για ενοικίαση του σφαγείου Κοφίνου. Στόχος ήταν να κλείσει εντελώς αυτό της Κοφίνου και να αναλάβει εξ ολοκλήρου και μονοπωλιακά το σφαγείο CYPRA για να προμηθεύει ολόκληρη την Κύπρο με κρέας, τόνισε ο κ. Χάσικος. (Ο κ. Χασαπόπουλος ήταν στενότατος φίλος του κ. Μιχαηλίδη και μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για στήριξη του Γενικού Ελεγκτή).

Για τη δράση του ο κ. Χασαπόπουλος , όπως είπε ο πρώην ΥΠΕΣ, αμείφθηκε με προαγωγή που προτάθηκε προς την ΕΔΥ από Συμβουλευτική Επιτροπή την οποία έλεγχε ο κ. Μιχαηλίδης και συμμετείχε η  Γενική Λογίστρια, σύζυγος του ιδιοκτήτη του σφαγείου, Ρέα Γεωργίου. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέλαβε όλο το βάρος της ευθύνης και κάλυψε τον κ. Χασαπόπουλο, αναφέροντας ότι είχε ιδίαν άποψη για τα πάντα.

Ακόμη ο κ. Χάσικος επισήμανε ότι ουδέποτε ο Γ. Ελεγκτής, παρ’ όλο που γνώριζε, αναφέρθηκε σε σύγκρουση συμφερόντων της Γ. Λογίστριας με την υπόθεση του σφαγείου CYPRA, παρά μόνο μόλις τις τελευταίες μέρες και μετά τον σάλο που προέκυψε από την δράση του ιδιοκτήτη- συζύγου, ζήτησε να ερευνηθεί πειθαρχικά η Ρέα Γεωργίου.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι αντιμετώπιζε τοίχο αποτελούμενο από τον Γενικό Ελεγκτή, την CYPRA και τον Έφορο κρατικών ενισχύσεων στην προσπάθεια του να ενοικιάσει το σφαγείο Κοφίνου και το κράτος να πάρει πίσω κάποια στιγμή τις ζημιές ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τη λειτουργία του. «Πολέμησαν όλοι αυτοί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην επιτευχθεί η ενοικίαση».

Για τη στάση και συμπεριφορά του κ. Μιχαηλίδη χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Πρόεδρο της Επ. Ελέγχου- βουλευτή του ΔΗΚΟ  Ζαχαρία Κουλία ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη του ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να επεμβαίνεις σε όλα. Πρώτα τους συμβουλεύεις και μετά ανακατεύονται όλα».

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατέρριψε το επιχείρημα του Γ. Ελεγκτή περί σπάσιμο του μονοπωλίου από την εταιρεία Γαλαταριώτη και της μεταβίβασης του στην CYPRA, αφού όπως επισήμανε φύγαμε από το ένα μονοπώλιο και καταλήξαμε στο άλλο.

Από πλευράς της η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου υπέμνησε στον Γενικό Ελεγκτή ότι σε όλες του τις κρατικές προσφορές ζητεί να γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ενώ στην προκειμένη έφραξε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμη δεν επισήμανε σε καμιά περίπτωση την σύγκρουση συμφερόντων της Γενικής Λογίστριας με τον σύζυγο- ιδιοκτήτη του CYPRA.

Η συνεδρία της Επιτροπής έδωσε την ευκαιρία να αποκαλυφθεί ο κ. Μιχαηλίδης. Αυτός που με τις κινησεις εντυπωσιασμού, με τις σχέσεις που συνήψε με ορισμένους εκπροσώπους του τύπου κατάφερε να δημιουργήσει γύρω από το άτομο τον μύθο του άμωμου και αμόλυντου, του διώκτη του εγκλήματος και του προστάτη του δημοσίου συμφέροντος. Αυτού που στοχευμένα εξωραϊζει την εικόνα του και προβάλλει σαν μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να βγάλει τον τόπο από τη διαφθορά, να τον σώσει από κάθε κίνδυνο που τον απειλεί. Είναι ο κ. Μιχαηλίδης που κτίζει το προφίλ του ιδανικού για να αναλάβει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά φαίνεται ότι έφτασε η ώρα της αποδόμησής του. Με στοιχεία και τεκμηριωμένα. Και η περίπτωση του σφαγείου CYPRA, όπως και οι σχέσεις του με την οικογένεια Γεώργιου και Ρέας Γεωργίου είναι η αρχή. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και σύντομα ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν είναι αυτός που για μια εξαετία, από τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Ελεγκτή, ξεγελά σχεδόν τους πάντες. Γιατί όπως είναι γνωστό κάποιος μπορεί να ξεγελά λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά ποτέ πολλούς για πολύ. Και ήδη βρισκόμαστε σ’ αυτή την τρίτη φάση και ο. Μιχαηλίδης θα έχει να απολογηθεί για πολλά.