Κ.Κούσιος: Το ΑΚΕΛ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,3 δισ. λόγω πανδημίας

Το ΑΚΕΛ, ζητώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη σε οικονομία και επιχειρήσεις μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό κλίμα, λόγω του κορωνοϊού, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς γνωρίζει καλά ότι το κράτος και η Κυβέρνηση έχει διαθέσει πέραν του 1,3 δισ. ευρώ και συνεχίζει να διαθέτει για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν λόγω της πανδημίας.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και προσθέτει ότι η στήριξη αυτή, όμως, δεν θα μπορούσε να υπήρχε αν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τη συνετή οικονομική πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών που οδήγησε ταχύτερα στην έξοδο από το μνημόνιο – που μας έβαλε η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ – και επέτρεψε στην κυπριακή οικονομία να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές – από όπου μας έβγαλε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ – και μάλιστα με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού για την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Είναι, επίσης, οι ορθές και συνεκτικές πολιτικές της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων που επέτρεψε την έγκριση και την ανακοίνωση από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του μεγαλύτερου κατά κεφαλήν ποσού προς την Κύπρο από το Ταμείο Sure”, αναφέρει.

Ο κ. Κούσιος προσθέτει ότι “είναι οι πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που με την ανάπτυξη που έφερε στην οικονομία έκανε κατορθωτό να υπάρχουν πλεονάσματα, γεγονός που το ΑΚΕΛ κατηγορούσε και χλεύαζε ως πολιτικές λιτότητας και πολιτικές κομποδέματος. Αν ακολουθούνταν και πάλι οι πολιτικές που εισηγείτο το ΑΚΕΛ, σήμερα Κυβέρνηση και κράτος δεν θα ήταν σε θέση να στηρίξουν κανένα”.

Ο Εκπρόσωπος συνεχίζει λέγοντας ότι “είναι εκπληκτικό, το κόμμα που πριν από μερικούς μήνες δεν ψήφισε, με αστείες δικαιολογίες, την αναστολή δόσεων μετά το lockdown για την πανδημία, ώστε να ξαλαφρώσουν νοικοκυριά, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις για να κρατηθούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι σκέφτεται το συμφέρον των τραπεζών”.

Για το θέμα της αναστολής των εκποιήσεων παραπέμπει το ΑΚΕΛ στις δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας τόσο ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και δημόσια, καθώς και στις σχετικές δηλώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ