Καδής: Προτάσεις για άντληση επιδοτήσεων «εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης

Προτάσεις για έργα που αφορούν την πράσινη ανάπτυξη και οικονομία, ύψους «εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», υπέβαλε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) με στόχο την άντληση επιδοτήσεων από την ΕΕ στο πλαίσιο του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δήλωσε την Παρασκευή ο Κώστας Καδής.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον καταρτισμό του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης για άντληση επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, ο κ. Καδής είπε πως το Υπουργείο, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν αρκετά έργα που καλύπτονται από το ταμείο, έχει υποβάλει τις προτάσεις του στην ΓΔ ΕΠΣΑ.

Όπως εξήγησε, τα έργα αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης και της πράσινης οικονομίας, όπως την κυκλική οικονομία, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, τη μείωση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

«Όλοι αυτοί οι τομείς είναι στις αρμοδιότητες μας και σε αυτούς τους τομείς έχουν υποβληθεί από το Υπουργείο μας προς την ΓΔ ΕΠΣΑ που συντονίζει τη διαμόρφωση των προτάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες είναι αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου, ύψους €750 δισ, η Κύπρος δικαιούται επιδοτήσεις ύψους €1,09 δισ για την περίοδο 2021 μέχρι 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ