Καταθέτουν εισηγήσεις στην Κυβέρνηση οι Δήμοι και φορείς της Λεμεσού

Σειρά εισηγήσεων προς την Κυβέρνηση καταθέτουν οι Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τις εξελίξεις με την πανδημία και σύντομα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης αποστέλλει σχετική επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, κατά την τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης όσων ταξιδεύουν από και προς τη Λεμεσό, πρόσθετης στήριξης των επηρεαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, διαφοροποίησης προνοιών των Διαταγμάτων μέσα από διαβούλευση με τους εμπλεκομένους, ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας και δημιουργίας μηχανισμών άμεσης επικοινωνίας και συντονισμού με τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αφού εξετάστηκαν οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στα θέματα της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής δραστηριότητας της Λεμεσού, τονίστηκε ότι η εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για προστασία της δημόσιας υγείας δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια σειρά από πρακτικά ζητήματα τα οποία χρήζουν βελτιώσεων. Προς το σκοπό αυτό, προστίθεται, οι Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, καλούν την Κυβέρνηση σε άμεση διαβούλευση.

Διαβάστε επίσης:
Δεύτερο σημείο εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων στην Πάφο

Ο στόχος, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι αφενός ο περιορισμός των κρουσμάτων και αφετέρου η μείωση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων ώστε η Λεμεσός να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό από την κρίση. Αποφασίστηκε ακόμα όπως συνεχιστεί ο μεταξύ τους συντονισμός δράσεων για καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Για τις λεπτομέρειες των πιο πάνω εισηγήσεων θα σταλεί επιστολή από το Δήμαρχο Λεμεσού προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ