Κιλιντσάρογλου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία – Ξεκάθαρο παράδειγμα η Κύπρος

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, υποστήριξε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου λέγοντας πως το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι η Κύπρος.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου είπε ότι “όλοι γνωρίζουμε ότι η δύση εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά εναντίον της Τουρκίας. Εγώ αυτό το είπα παντού. Το είπα και στις Βρυξέλλες. Τους είπα δεν είστε ειλικρινείς. Το είπα στους αξιωματούχους της ΕΕ. Τους είπα εφαρμόζετε δύο μέτρα και δύο σταθμά εναντίον τη Τουρκίας. Το πιο καθαρό παράδειγμα είναι η Κύπρος. Μετά το δημοψήφισμα δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο”.

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΠΑΝ: Υποτροφίες παραχωρεί το Γεωργικό και Δασικό Πανεπιστήμιο Nguyen στο Βιετνάμ

Ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η ΕΕ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και στην περίπτωση της έρευνας του τουρκικού εμπορικού πλοίου από γερμανική φρεγάτα χθες στα ανοιχτά της Λιβύης, προσθέτοντας ότι αναμένουν ξεκάθαρη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση. “Καταδικάζουμε έντονα και την Γερμανία και την Ιταλία. Λόγω της εφόδου που έκαναν στο πλοίο μας στα διεθνή ύδατα. Περιμένουμε μια απάντηση καθαρή από την κυβέρνηση. Πολύ ξεκάθαρη”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ