Με επτά αεροσκάφη πήγαν στα κατεχόμενα Ερντογάν και Μπαχτσελί

Με εφτά αεροπλάνα επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν ότι ενώ ετοιμάζεται να επιβάλει σκληρά οικονομικά μέτρα στον λαό για να σωθεί η οικονομία ο ίδιος κάνει σπατάλες.

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ στα κατεχόμενα λέγοντας ότι “ο κ. Ερντογάν είπε πως θα μεταρρυθμίσουμε την οικονομία και εάν χρειαστεί θα θέσουμε ενώπιον του λαού την πικρή συνταγή. Η ερώτηση είναι αυτή: Τί έκανες εδώ και 18 χρόνια φίλε; Τί έγινε και μετά από 18 χρόνια θέτεις την πικρή συνταγή στον λαό; Έκανες ό,τι ήθελες. Τους λες σηκώστε το χέρι και το σηκώνουν όλοι μαζί. Πρέπει να εξεταστεί με ποια δικαιολογία δίνετε αυτή την πικρή συνταγή. Λέει θα δώσουμε την πικρή συνταγή στους πολίτες και συνεχίζει να κάνει σπατάλες στο κράτος. Πήγαν στην Κύπρο μαζί με τον κ. Μπαχτσελί. Πρώτα είπαν θα πάμε εκεί να κάνουμε πίκνικ. Βλέπετε τη σοβαρότητα του Κράτους; Εκείνοι γιορτάζουν το ‘μπαϊράμι της δημοκρατίας’ και οι δικοί μας πάνε να κάνουν πίκνικ. Ένα αεροσκάφος για τον Ερντογάν, ένα για τον Μπαχτσελί, ένα για τους Υπουργούς και τις αντιπροσωπείες, άλλο για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και δύο για τους φρουρούς. Ξέρετε έχουμε μια παροιμία για αϊράνι που δεν μπορούν να πιουν. Μα τον Αλλάχ έτσι είναι”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Δεν σκέφτεστε καθόλου ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν εκατομμύρια που ζουν από τις αντίκες που πουλάνε στα παζάρια; Έχετε συνείδηση, αίσθηση δικαιοσύνης, ηθικής; Σας κοροϊδεύει όλος ο κόσμος. Πριν υποβάλεις την πικρή συνταγή θα αποφύγεις σπατάλες του κράτους”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε επίσης:
Σοκαριστικές εικόνες στο Τέξας: Κρατούμενοι μεταφέρουν σορούς θυμάτων κορωνοϊού σε φορτηγά – ψυγεία

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους επέκρινε επίσης για το γεγονός ότι πήγαν στα κατεχόμενα και δεν επισκέφθηκαν τον τάφο του Ραούφ Ντενκτάς. “Εάν εκεί πας για να κάνεις πίκνικ αυτός που το διασφάλισε είναι ο Μπουλέντ Ετσεβίτ. Το όνομα του Ετζεβίτ δεν μπορούν να το βάλουν στο στόμα τους, ευτυχώς που δεν το βάζουν”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ