Μήπως η κ. Γεωργίου θυμάται τη σύμβαση του ΟΠΑΠ;

Όταν τον Δεκέμβρη του 2015 με αφορμή δημόσιες συζητήσεις γύρω από το θέμα του σφαγείου της Κοφίνου και τις σχετικές διεργασίες για το πώς υποκαθίσταται, ποιοι ευνοούνται από το κλείσιμό του, ποιοι έχουν συμφέροντα, ποιοι έβαλαν το χεράκι τους στις εξελίξεις, η Γενική Λογίστρια του κράτους μας Ρέα Γεωργίου ένοιωσε την ανάγκη να παρέμβει. Όχι τυχαία, αφού στις συζητήσεις είχαν πρωτεύουσα θέση το δικό της όνομα αλλά κι εκείνο του συζύγου της, ιδιοκτήτη σφαγείου. Σαν επιστέγασμα των θέσεών της μας είπε και το εξής βαρύγδουπο: «Ο σύζυγός μου προσπαθεί να εργάζεται, έχοντας ως γνώμονα τις ίδιες αρχές της αξιοκρατίας, της τιμιότητας, μακριά από θέματα διαπλοκής ή διαφθοράς».

Έκτοτε μπορεί ο αλέκτωρ να λάλησε πολλές φορές, αλλά έφτασε η ώρα που όλα ή σχεδόν όλα βγήκαν στο φως. Λέμε σχεδόν όλα γιατί ο καθένας μπορεί να είναι βέβαιος ότι πολλά άλλα απομένουν να μάθουμε. Κι όσες προσπάθειες κι αν γίνουν σε διάφορα επίπεδα, η υπόθεση πλέον πήρε τέτοιες διαστάσεις που δεν μπορεί εύκολα να κουκουλωθεί.

Έστω όμως και απ’ όσα έγιναν γνωστά τόσο η Γενική Λογίστρια όσο και ο σύζυγός της μένουν τρομερά εκτεθειμένοι. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα η κ. Γεωργίου δεν έχει πολλές επιλογές. Η μοναδική που έχει είναι εκείνη της παραίτησης από την υψηλόβαθμη θέση της. Με την παραίτησή της οφείλει μια απολογία και μια συγγνώμη προς τον κυπριακό λαό αλλά και προς εκείνους που της εμπιστεύτηκαν τέτοια κρίσιμη θέση στην κρατική ιεραρχία. Να παραιτηθεί και να αφεθεί στα χέρια του νόμου και της δικαιοσύνης. Έτσι θα διευκολύνει τη θέση της. Έτσι θα βγάλει από τη δύσκολη θέση εκείνους που την εμπιστεύτηκαν. Έτσι θα δείξει τη μεταμέλειά της. Κι ας μην οχυρώνεται σε νομικίστικα επιχειρήματα και άλλες θεωρίες. Τα γεγονότα βοούν. Δεν ξεπλένεται εύκολα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Γενική Λογίστρια εμπλέκεται σε αδιαφανείς διαδικασίες και σε συμβάσεις που ζήμιωσαν το κράτος. Εμείς από εδώ, από αυτό το βήμα εδώ και χρόνια φωνάζαμε για κάποια σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και για πρόνοιες που στερούσαν από το κράτος έσοδα. Το είπαμε μια, το είπαμε δυο, αλλά κανένας δεν μας άκουε. Βλέπετε η κ. Γεωργίου που είχε τον δικό της σημαντικό ρόλο στο θέμα αυτό είχε ισχυρές πλάτες. Ήταν σίγουρη για τη στήριξη που είχε και δεν ίδρωνε το αυτί της. Τώρα ίσως είναι η ώρα να απολογηθεί και για εκείνη την περίπτωση. Θα επανέλθομε όμως αναλόγως και με τις εξελίξεις.