Ο δικαστής σεβάστηκε τα γηρατειά

Αποδοκίμασε καταγγελία της Αστυνομίας

Δικαστής στην Πάφο με απόφασή του στιγμάτισε την καταγγελία από την Αστυνομία γέροντα που δεν φορούσε μάσκα. Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία ογδοντάχρονου  ότι δεν φορούσε τη μάσκα του κι ότι κινείτο χωρίς την αναγκαία εξουσιοδότηση.

Ο καταγγελθείς όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά ήρθε και σε φραστική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Ο δικαστής προσήγγισε την υπόθεση από ανθρωπιστικής πλευράς δείχνοντας να μη συμμερίζεται την πρακτική της αστυνομίας να καταγγέλλουν χωρίς διάκριση.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπήρξε ουσιαστικά αποδοκιμασία της αστυνομίας. Επέβαλε στον κατηγορούμενο να πληρώσει μόνο 15 ευρώ δικηγορικά έξοδα και τον προειδοποίησε πως αν υπάρξει επόμενη φορά θα του επιβληθεί πρόστιμο500 ευρώ. Με την απόφασή του ο δικαστής έδειξε ανθρωπιά και σεβασμό σε πρόσωπα τέτοιας ηλικίας.

Στο μεταξύ δημοσιοποιούνται διάφορες περιπτώσεις καταγγελιών που δεν μπορούν παρά να χαρακτηρισθούν εξωφρενικές. Όπως η ακόλουθη που έγινε από εκπαιδευτικό: «Αστυνομικός σε υπηρεσία έξω από τη Λεμεσό σταμάτησε συνάδελφο για να κάνει έλεγχο. Μόνος μέσα στο αυτοκίνητο ο συνάδελφος. Κατεβάζει το γυαλί της πόρτας του οδηγού. Του λέει ο μάγκας αστυνομικός: Κύριε γιατί δεν φοράτε μάσκα; του απαντά ο συνάδελφος ότι είναι μόνος μέσα στο αυτοκίνητο και συνεπώς δεν είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα. Τότε ο… μάγκας αστυνομικός του λέει, εφόσον κατέβασες το γυαλί του αυτοκινήτου για να μιλήσεις μαζί μου έπρεπε να βάλεις τη μάσκα σου και συνεπώς θα σε καταγγείλω. Τελικά επενέβη ο προϊστάμενος του… μάγκα αστυνομικού λέγοντας στον συνάδελφο να συνεχίσει την πορεία του».