Ο ΥΠΟΙΚ απαντά στον Παπαδόπουλο: Επιζητούμε συναινέσεις και όχι πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνετή οικονομική διαχείριση μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσει δε να επιζητά πολιτικές συναινέσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που πρώτιστο μέλημα έχουν την έξοδο από την κρίση και όχι τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε απάντηση του προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση εφάρμοζε ένα από τα πιο γενναιόδωρα πακέτα στήριξης της οικονομίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό», αναφέρει ο κ. Πετρίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Συνεχίζει σημειώνοντας πως «την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, σε όλες τις παρεμβάσεις και εκθέσεις, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα αβέβαιη σε έκταση και βάθος κρίση προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να εξαντλήσουμε όλα μας τα πολεμοφόδια, λόγω ακριβώς αυτής της αβεβαιότητας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρότεινε μέτρα αμφιβόλου αποτελέσματος, που με μαθηματική ακρίβεια όντως θα οδηγούσαν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

«Τώρα που η ίδια η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνει την έγκριση του μεγαλύτερου κατά κεφαλήν ποσού στην Κύπρο από το Ταμείο SURE, λόγω των ορθών και συνεκτικών πολιτικών της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων, o Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνεχίζει να κατηγορεί την Κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Πετρίδης και καταλήγει: «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη συλλογιστική του κ. Παπαδόπουλου».

Πηγή: ΚΥΠΕ