Ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για τη στρατηγική ένταξης μεταναστών

Σε τελική φάση βρίσκεται η δημοσία διαβούλευση για το «Εθνικό Σχέδιο για την Ένταξη των Μεταναστών» μετά από την ολοκλήρωση εξειδικευμένων παρουσιάσεων, περιλαμβανομένης και της συζήτησης που έγινε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δημόσια διαβούλευση θα λήξει στις 22 Νοεμβρίου, ένα μήνα μετά την παρουσίασή της 1ης Έκδοσής του για σκοπούς ανατροφοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς σε θέματα μετανάστευσης, αλλά και τους ιδίους τους πολίτες.

Το Εθνικό Σχέδιο ετοιμάζεται για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποσκοπεί να θέσει σε ολοκληρωμένο πλαίσιο το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια για την ένταξη στην τοπική κοινωνία των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο.

Το περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου με τους 8 άξονες προτεραιότητας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του έργου.

Σημειώνεται, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και το ευρύ κοινό μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά ή να τις αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 22 Νοέμβριου καθώς βρισκόμαστε στην τελική φάση της δημοσίας διαβούλευσης.

Διαβάστε επίσης:
Τροχαίο στην Πάφο: Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός του οχήματος

Από τις 15 Οκτωβρίου, προστίθεται, οργανώθηκαν μια δημοσιογραφική διάσκεψη, μια ημερίδα και 7 εξειδικευμένες διαδικτυακές παρουσιάσεις και συζητήσεις (webinars). Πήραν μέρος εκπρόσωποι από Δημοσίους οργανισμούς και υπηρεσίες, μέλη Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ‘Ένταξη, Μη Κυβερνητικές οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών, διεθνείς οργανισμούς, ανεξάρτητους θεσμούς και φορείς έργων ΤΑΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα έργου: http://tcnintegration.com.cy

Πηγή: ΚΥΠΕ