«Πίσω από τα κάγκελα» δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης 5,5 χρόνων σε δύο άτομα, ηλικίας 34 και 35 ετών, αφού κρίθηκαν ένοχα σε κατηγορίες που αφορούν παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από πληροφορία την 1η Οκτωβρίου διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, μέλη της οποίας εντόπισαν γύρω στις 4.30 το απόγευμα, δύο άτομα ηλικίας 34 και 35 ετών, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας, στην περιοχή της Κοφίνου.

Οι δύο ύποπτοι κινούνταν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής. Όταν ανακόπηκαν για έλεγχο από τα μέλη της ΥΚΑΝ, εντοπίστηκε στην κατοχή τους πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους έξι κιλών.

Συγκεκριμένα, σε τσάντα ώμου που κατείχε ο 34χρονος εντοπίστηκαν σε νάιλον σακούλι τρία κιλά κάνναβης, ενώ σε τσάντα ώμου που κατείχε ο 35χρονος, εντοπίστηκαν σε νάιλον σακούλι άλλα τρία κιλά κάνναβης.

Κατά τη διαδικασία ανακοπής των δύο υπόπτων, ο 34χρονος προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και στη συνέχεια πεζός, ενώ επιτέθηκε εναντίον μέλους της Αστυνομίας.

Το μέλος της Αστυνομίας υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές στο σώμα και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, έλαβε εξιτήριο.

Διαβάστε επίσης:
Άμεση συνάντηση με Υπ.Εργασίας ζητά η ΕΚΥΣΥ για επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καθώς και για υπόθεση τροχαίων παραβάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ