Πλατεία στην Αραδίππου φέρει το όνομα του για 45 χρόνια Κοινοτάρχη Παντελή Παντελούρη

Το όνομα του Παντελή Παντελούρη που διετέλεσε Κοινοτάρχης για 45 χρόνια, από το 1960 μέχρι το 2005 και απεβίωσε το 2014, δόθηκε σε πλατεία του Δήμου Αραδίππου.

Η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ξεκίνησε με τρισάγιο, παρουσίαση του βιογραφικού του Κοινοτάρχη και ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της στήλης από τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Παντελής Παντελούρης υπήρξε ο τελευταίος Κοινοτάρχης της Αραδίππου πριν από την ανακήρυξή της σε Δήμο. Τη διαδρομή, την προσφορά και τη δράση του τη συναντάμε σε κάθε γωνιά του Δήμου και σε κάθε πτυχή της ζωής των δημοτών, αφού ο αείμνηστος Παντελούρης υπηρέτησε με όραμα, αυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής αλλά και με συνέπεια για 45 συνεχή χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας του Παντελή Παντελούρη επιλύθηκαν αρκετά σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η Αραδίππου, αφού λειτούργησε σε όλα τα σπίτια το δίκτυο υδατοπρομήθειας, έγινε ηλεκτροδότηση και ασφαλτόστρωση των κυριότερων δρόμων της. Ακόμα δημιουργήθηκαν η κτηνοτροφική περιοχή και το σφαγείο, ανεγέρθηκαν τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Σταδίου, ιδρύθηκε η Κοινοτική Βιβλιοθήκη, δημιουργήθηκε το σύστημα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, εφαρμόστηκε η ρυμοτομία και ανεγέρθηκαν το Μνημείο Ηρώων το Β και Γ Δημοτικό Σχολείο, το Α Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Αραδίππου».

Ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε επίσης ότι «με σκληρή δουλειά και δυναμισμό, διεκδίκησε και πέτυχε ανάμεσα σε άλλα την παραχώρηση στην Αραδίππου, σημαντικού μέρους της Βιομηχανικής Περιοχής, γεγονός το οποίο συμβάλλει σημαντικά μέχρι και σήμερα, στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Ταυτόχρονα τεράστια και πολυσήμαντη υπήρξε και η υπόλοιπη κοινωνική δράση του αείμνηστου Παντελούρη αφού διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ομόνοια και επίτροπος της εκκλησιαστικής επιτροπής Αποστόλου Λουκά, ενώ πρωτοστάτησε μαζί με άλλους δημότες, για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου σημείωσε ακόμα ότι «παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Δήμου, ο Παντελής Παντελούρης δεν αποδέχθηκε ποτέ να τιμηθεί όπως του άξιζε. Σήμερα με την ονοματοδοσία της πλατείας, η οποία θα θυμίζει σε όλους το έργο, τους αγώνες και την προσφορά του αείμνηστου Κοινοτάρχη της, η Αραδίππου ξεπληρώνει ένα χρέος και έστω και καθυστερημένα, αποτίνει την οφειλόμενη τιμή και έπαινο».

Πηγή: ΚΥΠΕ