Πού θα γίνονται την Τρίτη τα rapid tests

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας για διενέργεια ελέγχων τόσο στον γενικό πληθυσμό, αλλά και στοχευμένα σε συγκεκριμένους χώρους και υπηρεσίες, με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού θα βρίσκονται αύριο, 1 Δεκεμβρίου 2020, στα ακόλουθα σημεία:

Στη Λεμεσό, Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου – Διοικητήριο, ωράριο 8.30 π.μ.-5 μ.μ.και Εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, Κάψαλος, ωράριο 8.30 π.μ.-5 μ.μ.

Στη Λάρνακα – Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς Σκλαβενίτη (Λεωφόρος Σπ. Κυπριανού), 8.30 π.μ.-5 μ.μ.και Χώρος στάθμευσης υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ 8.30 π.μ.-5 μ.μ.,

Στη Λευκωσία στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, Ακρόπολη, 8.30 π.μ.-5 μ.μ.και Χώρος στάθμευσης Ταχυδρομείου Προδρόμου, Στρόβολος, 10 π.μ.-5 μ.μ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος με rapid tests αντιγόνου σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές στις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας, ενώ διενεργούνται δειγματοληψίες από κινητές μονάδες στην Αστυνομία και σε άλλες Υπηρεσίες/Τμήματα του δημόσιου τομέα. Πέραν των πιο πάνω, έλεγχος γίνεται και στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ