Προβληματισμός ΣΙΦΚ για μαθητές Λυκείων σε Λεμεσό και Πάφο που θα διδάσκονται εξ αποστάσεως

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ) εκφράζει τον προβληματισμό του σε σχέση με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όπως οι μαθητές των ιδιωτικών φροντιστηρίων σε Λεμεσό και Πάφο διδάσκονται μόνο εξ αποστάσεως.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΙΦΚ εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση, που δημιουργεί άνιση μεταχείριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους τελειόφοιτους.

Καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους παράνομους (παραπαιδεία) δεν θα διστάσουν να κάνουν δια ζώσης μαθήματα, χωρίς να λαμβάνουν και τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, σε χώρους μη εγκεκριμένους, εκθέτοντας τους εαυτούς τους, αλλά και τους μαθητές σε τεράστιο ρίσκο.

«Επιτέλους», αναφέρει, «να καταπολεμηθεί στη ρίζα της η παραπαιδεία, δηλαδή η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων από όσους δεν έχουν τη σχετική άδεια, αμείβονται µε ‘μαύρο’ χρήμα και παραβιάζουν συστηματικά τις διατάξεις του ποινικού κώδικα».

Τέλος, αναφέρει ότι «ως νόμιμα και αδειοδοτημένα φροντιστήρια, πληρούμε προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας για τους μαθητές μας, καθώς ελεγχόμαστε από το κράτος και συγκεκριμένα από έξι διαφορετικά Υπουργεία (Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών) και καταβάλουμε φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις, σε αντίθεση με τους παράνομους».

Πηγή: ΚΥΠΕ