Σε ετοιμότητα για εφαρμογή των μέτρων και στήριξη των δημοτών του ο Δήμος Γεροσκήπου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γεροσκήπου μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, που θα έχουν ισχύ από απόψε στις 20:00, αλλά και των επιπρόσθετων μέτρων για την Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη. Η Τοπική Αρχή δείχνει εκ νέου την ευαισθησία της προς τους δημότες της με σκοπό το κοινό καλό, δηλώνει.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ήδη η Τοπική Αρχή ξεκίνησε την προετοιμασία, εδώ και ένα μήνα, με ψεκασμούς στις πλατείες της Γεροσκήπου, στο αθλητικό κέντρο του Δήμου, στον Δημαρχείο της Γεροσκήπου, στο Κέντρο Ενηλίκων και σε όλους τους χώρους, όπου επιβάλλεται απολύμανση.

Ήδη, συνέχισε, παρακάθισε σε σύσκεψη με το Κέντρο Ενηλίκων Γεροσκήπου για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, σε μια προσπάθεια να φροντίσουν περισσότερο τους ηλικιωμένους δημότες τους.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις ομάδες που έχει συστήσει ο Δήμος Γεροσκήπου για ψυχολογική βοήθεια, αλλά και για εξυπηρέτηση των δημοτών που έχουν ανάγκη επειδή είναι μόνοι τους, προς εξυπηρέτησή τους με τα ψώνια τους και τη μεταφορά φαγητού.

Επιπρόσθετα ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε δικαιολογημένο το τοπικό lockdown της Πάφου, προσθέτοντας πως ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι πολύ σύντομα τα κρούσματα να εξαλειφθούν για να μπορέσουμε πάλι να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι γιορτάζοντας και τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείς για τους επηρεαζόμενους ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως δυστυχώς είναι πολλοί επαγγελματικοί φορείς και κλάδοι που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα, αφού πέρα από τις μικροεπιχειρήσεις υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να μεταβεί στις εργασίες του, αλλά και που λόγω της μείωσης των εργασιών αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο απόλυσης τους.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Δυστυχώς, παρατήρησε, είναι προβλήματα που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική κατάσταση που υπάρχει σήμερα, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ