Σε πλήρη λειτουργία η αιμοκάθαρση και το ΤΑΕΠ του ΓΝ Αμμοχώστου

Τη διαβεβαίωση ότι η διεύθυνση του νοσοκομείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία η αιμοκάθαρση και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, έστειλε η επιστημονική διευθύντρια Αμαλία Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Χατζηγιάννη ανέφερε πως τα δύο αυτά τμήματα αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν κανονικά και δέχονται ασθενείς.

«Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν να εξετάζονται οι ασθενείς της επαρχίας. Εξετάζονται επίσης και οι εγκυμονούσες του νοσοκομείου, σε διαφορετικό χώρο, με τις ίδιες ωστόσο υπηρεσίες» είπε η κ. Χατζηγιάννη και εξήγησε ότι σε περίπτωση γέννας, οι γυναίκες παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, παρέχοντας όλες τις ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Διαβεβαιώνω επίσης, πως σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσει να λειτουργεί η αιμοκάθαρση και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» σημείωσε.

Από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την διευθύντρια, έγινε ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να ανταποκρίνονται πλήρως τα τμήματα που παραμένουν σε λειτουργία αλλά και να παρέχεται επαρκής φροντίδας στου ασθενείς με κορωνοΐό. Την Δευτέρα αναμένεται ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό.

«Η διεύθυνση του νοσοκομείου ζήτησε επιπλέον προσωπικό, και το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα» είπε η κ. Χατζηγιάννη, τονίζοντας πως τη Δευτέρα, κι άλλοι γιατροί θα αναλάβουν καθήκοντα στο νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αναφοράς.

Είπε, επίσης, ότι από χθες χρησιμοποιείται από ασθενείς θετικούς στον κορωνοΐό και ο δεύτερος όροφος του νοσοκομείου, όπου λειτουργούσε η χειρουργική κλινική. «Συνεχώς γίνονται εισαγωγές, ενώ ο αριθμός των ασθενών μεταβάλλεται διαρκώς», ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη.

Μέχρι το μεσημέρι σήμερα, στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 53 ασθενείς θετικοί στη νόσο Covid – 19. Η κατάσταση της υγείας ενός ασθενούς επιδεινώθηκε το πρωί, και διασωληνωμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από τις 53 ασθενείς, οι 6 βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο κέντρο αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 73 άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ