Σιωπούν ΑΚΕΛ και Κατσουρίδης – Τριγμοί από τη συνέντευξη Βενιζέλου Ζαννέτου

Αναταράξεις στο ΑΚΕΛ αλλά και γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου προκαλεί η συνέντευξη του στελέχους του κόμματος Βενιζέλου Ζαννέτου με την οποία επιρρίπτει την ευθύνη για το σκάνδαλο της Δρομολοξιάς στον Νίκο Κατσουρίδη. Ως τώρα ούτε το ΑΚΕΛ ούτε και ο ίδιος ο κ. Κατσουρίδης αντέδρασαν

Σε συνέντευξή του στη Μαρία Οικονομίδου που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» ο κ. Ζαννέτος υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι θύμα πλεκτάνης και ότι με ετοίμασε βιβλίο όπου θα αποκαλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος. Στη συνέντευξή του δείχνει τον Νίκο Κατσουρίδη ως τον ιθύνοντα νου στην υπόθεση της Δρομολαξιάς καθότι υπεύθυνος της γραμματείας του κόμματος για τη Cyta και όπως υποστηρίζει ήταν το πρόσωπο που πρότεινε στον Νίκο Λίλλη να προχωρήσει στην επένδυση της Δρομολαξιάς.

Τι γνώριζε η ηγεσία

Κληθείς να σχολιάσει τι γνώριζε για την υπόθεση της Δρομολαξιάς η γραμματεία του ΑΚΕΛ, υποστήριξε πως η γραμματεία γνώριζε ο,τι γινόταν στη βάση των όσων ενημέρωνε ο υπεύθυνος της Cyta Νίκος Κατσουρίδης. «Από ένα διάστημα και μετά διαφάνηκε πως η ενημέρωση που είχε η γραμματεία ήταν ελλιπής» δήλωσε.

Εξηγώντας το πώς ένα κόμμα όπως το ΑΚΕΛ που επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα ασχολείτο με ζητήματα που αφορούν δωροληψίες και αγοραπωλησίες, ο Βενιζέλος Ζαννέτος υποστήριξε πως το ΑΚΕΛ ως κόμμα δεν αναμείχθηκε ποτέ σε οποιεσδήποτε δωροδοκίες ή δωροληψίες, ούτε με την αγοραπωλησία του τ/κ τεμαχίου είχε την όποια ανάμειξη. «Είναι στο όνομα το δικό μου που καταδικάστηκε εμμέσως και το ΑΚΕΛ γιατί ήμουν ένα από τα ηγετικά στελέχη του». Όπως εξήγησε, αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι στη Λάρνακα υπήρχαν σοβαρότατες πιέσεις από κάποια άτομα, τα οποία είχαν συνάψει προσωπικά δάνεια με σκοπό να δοθούν τα λεφτά για τις ανάγκες του σωματείου της ΑΛΚΗΣ.

«Θεωρώ πως κακώς έγιναν αυτά τα δάνεια και θα το λέω όσο ζω. Γιατί στην πορεία αποδείχθηκε ότι το σωματείο δε μπορούσε να τα αποπληρώσει και φυσιολογικά τα άτομα αυτά αναζητούσαν τρόπο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο τότε πρόεδρος του σωματείου, είχε πει αρκετές φορές δημόσια ότι θα έβρισκε τρόπο να αποπληρώσει αυτά τα δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για την εμπλοκή του Νίκου Λίλλη.

Οι  σχέσεις Κατσουρίδη – Λίλλη

 

Την εμπλοκή Νίκου Λίλλη την αποδίδει αποκλειστικά στις στενές φιλικές σχέσεις που είχε με τον Νίκο Κατσουρίδη.

«Ο Νίκος Κατσουρίδης ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε στον Νίκο Λίλλη την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης για την επένδυση στη Δρομολαξιά. Όταν ο Νίκος Λίλλης αντιλήφθηκε πως θα μπορούσε αξιοποιώντας τις σχέσεις που είχε στη Λάρνακα αλλά και τη σχέση του με τον Νίκο Κατσουρίδη, να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη επένδυση, άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις ότι θα φρόντιζε να αποπληρωθούν τα δάνεια» είπε.

Σύμφωνα με τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ο Νίκος Λίλλης είχε βάλει ως όρο για να γίνει από κατηγορούμενος μάρτυρας κατηγορίας και να δώσει συνεπώς στοιχεία στην περίπτωση της Δρομολαξιάς να μείνει εκτός της υπόθεσης ο Νίκος Κατσουρίδης και ο γιος του Αλέξανδρος. Κληθείς να σχολιάσει πώς γίνεται να μιλούμε για πολιτική δίωξη και να μένει εκτός ο δεύτερος τη τάξει και δημοφιλέστερος πολιτικός της Αριστεράς ο Βενιζέλος Ζαννέτος ανέφερε τα εξής: «Ήταν ο προστάτης του, ο άνθρωπος που τον καθοδηγούσε, που τον κρατούσε από το χέρι. Εργοδοτούσε και τον γιο του, ήθελε να τον προστατεύσει.»

Ο Βενιζέλος Ζαννέτος απάντησε και για το γεγονός ότι η υπόθεση της Δρομολαξιάς έθεσε εν αμφιβόλω τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. «Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και με ψεύδη να δημιουργήσουν την εικόνα ότι το ΑΚΕΛ είναι διεφθαρμένο. Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, ότι «το ΑΚΕΛ είναι διεφθαρμένο και με βούλα δικαστηρίου» ή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι «ο οικονομικός διαχειριστής του κόμματος καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για θέματα διαφθοράς»; Να υπενθυμίσω σε όσους επιμελώς ξεχνούν ότι εγώ καταδικάστηκα με την κατηγορία του εκβιασμού σε μια υπόθεση με στημένους μάρτυρες και στημένες καταθέσεις». Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί εκβιασμού σημειώνοντας πως «με κατηγορούν όμως ότι τον εκβίασα πως αν δεν πλήρωνε τα δάνεια της ΑΛΚΗΣ, εγώ δήθεν θα μεσολαβούσα για να ακυρωθεί η συμφωνία του με την ΑΤΗΚ. Πώς θα μπορούσα να ανατρέψω μία συμφωνία σχεδόν 20 εκατομμυρίων που είχε ήδη υπογράψει; Είχα τη δύναμη να σταματήσω τις πληρωμές; Ο Νίκος Λίλλης στις τελευταίες του καταθέσεις και όχι εξαρχής, ισχυρίστηκε πως εγώ του τηλεφώνησα να έρθει στο γραφείο μου και στην παρουσία δύο μελών του Δ.Σ της ΑΤΗΚ τον εκβίασα. Γεγονός πλήρως αναληθές».