Σιζόπουλος: Σε περίπτωση που ο ΠτΔ αποδεχθεί την πενταμερή, πρέπει να έχει εναλλακτικά σενάρια

Μέσα στις σημερινές προκλητικές συνθήκες που διαμορφώνει η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώς, «νομίζω είναι πολύ καλά γνωστές οι θέσεις τις ΕΔΕΚ, γύρω από το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης με όλους του κίνδυνους που αυτή ελλοχεύει», είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό.

«Επειδή όλοι μιλούν για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και την ανάγκη να τα ακολουθήσουμε, το ερώτημα που θέσαμε και το θέτουμε συνεχώς: Γιατί παραγνωρίζουμε την συγκεκριμένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής για την ανάγκη σύγκλησης Διεθνούς Διάσκεψης για το κυπριακό για να συζητηθεί κατά προτεραιότητα η διεθνής του πτυχή;», διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος.

«Και συγκεκριμένα όπως τονίζει η συγκεκριμένη απόφαση, την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την επιστροφή των προσφύγων σε συνθήκες ασφαλείας, τον επαναπατρισμό των εποίκων και την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων; Γιατί αυτή η απόφαση παραβλέπεται και δεν υιοθετείται και δεν προωθείται;», συνέχισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «την ίδια στιγμή υποδείξαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα πρέπει σε περίπτωση που αποδεχθεί την Πενταμερή Διάσκεψη πρέπει να έχει εναλλακτικά σενάρια για να αποφύγει τις ενδεχόμενες παγίδες οι οποίες θα προκύψουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ