Συνεχίζονται οι καταγγελίες για μη τήρηση μέτρων για κορωνοϊό – Πόσοι οι παραβάτες

Σε 3.115 ελέγχους προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο της εκστρατείας για εφαρμογή των μέτρων κατά COVID-19, από τους οποίους προέκυψαν καταγγελίες για 45 πολίτες και 2 υποστατικά.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην Λευκωσία οι έλεγχοι ήταν 829 με 4 καταγγελίες πολιτών και μία υποστατικού, στη Λεμεσό 848 με 12 καταγγελίες πολιτών και στη Λάρνακα 366 έλεγχοι με 17 καταγγελίες πολιτών και μία υποστατικού.

Στην Αμμόχωστο οι έλεγχοι ήταν 387 με 8 καταγγελίες πολιτών, ενώ στην Πάφο προέκυψαν καταγγελίες σε 4 πολίτες από σύνολο 567 ελέγχων.

Στη Μόρφου από 84 ελέγχους που διενεργήθηκαν, δεν προέκυψαν καταγγελίες.

Εξάλλου, η Λιμενική Αστυνομία προχώρησε σε 34 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Κυκλοφορούσαν στη Λάρνακα τα ξημερώματα, ένας είχε πάνω του ναρκωτικά

Νεαρός ηλικίας 24 ετών είχε στην κατοχή του κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, ενώ μαζί με 33χρονο καταγγέλθηκαν εξωδίκως με βάση τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, αφού κυκλοφορούσαν στην Λάρνακα μετά τις 11.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τη 1.00 σήμερα τα ξημερώματα μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο σε περιοχή της πόλης, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε άνδρας ηλικίας 33 ετών, έχοντας ως συνοδηγό νεαρό ηλικίας 24 ετών.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 24χρονο, ανευρέθηκαν στην κατοχή του δύο τεμάχια, τα οποία περιείχαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενος ο 24χρονος παραδέχθηκε την κατοχή των ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος, εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων.

Τόσο ο 33χρονος, όσο και ο 24χρονος καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία εξωδίκως για τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, με βάση την πρόνοια για απαγόρευση μετακίνησης προσώπων μετά τις έντεκα το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ