Θεοπέμπτου: Δεν έχουμε την υποστήριξη την οποία θα περιμέναμε από τους Ευρωπαίους

Είναι φανερό «ότι και από τις προηγούμενες συσκέψεις, τις οποίες είχαμε στα Συμβούλια της ΕΕ, ότι δεν έχουμε την υποστήριξη την οποία θα περιμέναμε λογικά για το δίκαιο της υπόθεσης μας από τους Ευρωπαίους», είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, σε δηλώσεις του μετά από τη Σύσκεψη Αρχηγών, στο Προεδρικό.

«Σήμερα στη Σύσκεψη Αρχηγών εδώ στο Προεδρικό είχαμε μια μεγάλης διάρκειας συζήτηση, όσον αφορά τα θέματα του Κυπριακού και τις κινήσεις τώρα τις οποίες γίνονται. Είναι φανερό ότι και από τις προηγούμενες συσκέψεις, τις οποίες είχαμε στα Συμβούλια της ΕΕ ότι δεν έχουμε την υποστήριξη την οποία θα περιμέναμε λογικά για το δίκαιο της υπόθεσης μας από τους Ευρωπαίους. Είναι φανερό το γεγονός ότι έχουμε σοβαρότατα προβλήματα γιατί δεν μας υποστηρίζουν όσο αναμέναμε λόγω και των οικονομικών διασυνδέσεων και συμφερόντων, των οποίων έχουν πάρα πολλές χώρες με την Τουρκία. Και αυτή τη στιγμή έχουμε την εξέλιξη στο ότι έρχεται η κα. Λουτ στην Κύπρο για να προετοιμάσει το έδαφος», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Θεοπέμπτου, «έχουμε και τις δηλώσεις, οι οποίες γίνονται συνεχώς από τα κατεχόμενα όσον αφορά τα δύο κράτη».

«Για αυτό για μένα το πιο σημαντικό, το οποίο μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, είναι να ξεκαθαρίσουμε με τις συζητήσεις στην κα. Λουτ με ποιους όρους θα πάμε για συζήτηση, γιατί υπάρχει και η πρόταση μετά για την Άτυπη πενταμερή συν ένα,για την οποία θα αναλάβουν την πρωτοβουλία τα ΗΕ . Για αυτό είναι για μένα εξαιρετικά σημαντικό με ποιους όρους θα πάμε και τι θα υποστηρίξει η κα. Λουτ μετά στον ΓΓ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ