Τι είπε ο Κωστρίκης για Πάφο και Χριστούγεννα

Διευκρινίσεις σε σχέση με τη δήλωση για τα μέτρα της Πάφου έδωσε απόψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA  ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως θα υπάρξει διόρθωση του οξύμωρου όπως το χαρακτήρισε σχήμα που παρατηρείται αυτή την στιγμή, η Πάφος να έχει μέτρα που δεν αντιστοιχούν στην επιδημιολογική της εικόνα.

Μάλιστα ο κ. Κωστρίκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως με τον ένα ή άλλο τρόπο αυτό το οξύμωρο σχήμα θα διορθωθεί.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κωστρίκης επισήμανε:

Για την κατάσταση στην Κύπρο:

Η επιδημία είναι σε ψηλά επίπεδα. Υπάρχει διαφοροποίηση στις γεωγραφικές περιοχές αλλά τα νούμερα είναι ψηλά. Η έξαρση έχε κορυφωθεί αλλά έχουμε χρόνο ακόμα μέχρι να περάσουμε σε διαχωρίσιμα νούμερα.

Για τα μέτρα και τις εισηγήσεις:

Είναι μία κρίσιμη περίοδος. Είμαστε στη τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οτιδήποτε αποφασιστεί πρέπει να συνάδει με την αρχική φιλοσοφία ότι η προσπάθειες μας να είναι τέτοιες  για να κάνουμε όσο το δυνατό πιο φυσιολογικά Χριστούγεννα γίνεται.

Για την Πάφο:

Αυτά που είπα έχουν να κάνουν με το δελτίο που δείχνει την κατάσταση στις επαρχίες από τις 3  τρεις μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Αν δει κάποιος αυτό το δελτίο διαφαίνεται ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσο αφορά την κατάσταση των επαρχιών.

Κατά την άποψη μου υπάρχει οξύμωρο σχήμα όσο αφορά την εικόνα των επαρχιών. Στις 16 του μήνα η Λευκωσία η Λάρνακα και η Πάφος έχουν την ίδια. Κατάσταση. Άρα πρέπει να διορθωθεί αυτό. Είτε με απελευθέρωση της Πάφου ή να μπουν και οι άλλες δύο επαρχίες στην ίδια κατάσταση με την Πάφο.  Πρέπει να διορθωθεί αυτό το σχήμα. Είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθεί.

Για εμβολιασμούς:

Οι εμβολιασμοί με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει έχουν  πολύ καλά αποτέλεσμα. Εξ΄ όσων  ακούγεται από τις ανακοινώσεις, φαίνεται ότι θα είναι έτοιμες να καταθέσουν αίτηση για έγκριση όπως το έκανε η Phızer.  Φαίνεται πως θα είναι έτοιμες μέσα στο 2020.

Για να νιώσει ασφαλής ο πλανήτης  αυτό εξαρτάται από τα εμβολιαστικά προγράμματα της κάθε χώρας. Θα πάρουμε αυτά που μας αναλογούν  σύμφωνα με τις συμφωνίες που έκανε η ΕΕ.