Το Νέο Κύμα δε θα παραστεί στη σύσκεψη στο Προεδρικό τη Δευτέρα

«Προσχηματική και με επικοινωνιακά οφέλη» θεωρεί το Νέο Κύμα τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα με διάφορες κοινωνικές ομάδες και σχήματα, για συζήτηση επί του θέματος της διαφθοράς, και δηλώνει ότι δεν θα παραστεί.

Στην ανακοίνωση, το Νέο Κύμα αναφέρει ότι η πρόσκληση για διάλογο προφανώς προκύπτει από την ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της Κυβέρνησης, η οποία έχει ανεπανόρθωτα πληγεί με την πρόσφατη αποκάλυψη των σκανδάλων των διαβατηρίων και τη διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματικών προσώπων. «Εκτιμούμε ότι θα είναι μια συζήτηση που δεν θα αφορά την ουσία και δεν θα αγγίζει την καρδιά του προβλήματος. Αυτό άλλωστε που απαιτεί κάθε πολίτης» λέει.

Διαβάστε επίσης:
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Όχημα παρέσυρε ποδηλάτη

Το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος αναφέρει ότι πρότεινε λύσεις γύρω από την τολμηρή και ριζική καταπολέμησή της μέσα από θεσμούς αδιάβλητους και ακέραιους, που μπορούν να ασκούν ουσιαστικό έλεγχο. Καμία πρότασή τους δεν υιοθετήθηκε, προστίθεται, αντίθετα οι κυβερνητικές επιλογές ήταν προς την αντίθετη πλευρά. Ως εκ τούτου, το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος «δεν θα συμμετάσχει σε ένα διάλογο γνωρίζοντας ότι γίνεται για το θεαθήναι και για να καλύψει αδυναμίες χρηστής διοίκησης», καταλήγει γράφοντας ότι ο ρόλος μας είναι άλλος από το φύλλο συκής μια Κυβέρνησης που κλονίζεται από τη διαφθορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ