«Τράβηξε» λίστα με τα πτυχία του ο Ματσάκης – «Για όσους αμφισβητούν τα προσόντα μου»

Η κριτική που ασκεί στα μετρά της κυβέρνησης για ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι έντονη. Την ίδια ώρα και ο ίδιος δέχεται τον τελευταίο καιρό κριτική από όσους διαφωνούν μαζί του για τις απόψεις που εκφράζει.

Ο λόγος για τον Μάριο Ματσάκη ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής, σε μία προσπάθεια να γνωρίζει όπως ο ίδιος λέει την επιστημονική βάση με την οποία εκφράζει απόψεις, έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο παραθέτοντας τα πτυχία και το νομικο-ιατρικό βιογραφικό στου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ματσάκης έγραψε:

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΝ

ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ

ΠΑΡΑΘΕΣΩ ,ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ , ΜΕΡΙΚΑ:

Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Cambridge και έχω δύο ξεχωριστές Ιατρικές Ειδικότητες , Ιατροδικαστική και Παθολογική Ανατομικη/Ιστοπαθολογια.

Έχω πτυχίο Μικροβιολογίας και Διδακτορικό στη Βιοχημια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχω πτυχίο Μάστερ στην Νομική και Δεοντολογία της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γλασκωβης.

Έχω επίσης δύο αλλα Διπλώματα στην Ιατροδικαστική . Επίσης, σαν μέρος της Ιατροδικαστικης μου εμπειρίας εκπαιδεύτηκα στην Ιατρική του Μικροβιολογικου πολέμου.

Εργάστηκα ως κλινικός γιατρός για 2 1/2 χρόνια σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Αγγλίας. Επίσης εργάστηκα σαν λέκτορας σε τρία Βρετανικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.

Εργάζομαι σαν γιατρός για 36 χρόνια. Είχα εμπλοκή σε Ιατροδικαστικες υποθέσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ειμουν μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής για 8 χρόνια και μέλος της Επιτροπής Υγείας του Ευρωκοινοβουλίου για 5 χρόνια.

Για την εκπαιδευση μου έλαβα 4 υποτροφίες

(από Κύπρο, Αγγλία και Αμερικη)

Εργάζομαι στην Κύπρο (τόσο στον Κυβερνητικό όσο και στον ιδιωτικό τομεα) από το 1994.

Παραθέτω τα ανωτέρω οχι για διαφήμιση, εξάλλου τώρα έχω πάρει σύνταξη, αλλά για να γνωρίζει ο κόσμος ποιά επιστημονικη βάση έχω όταν εκφέρω δημόσια την Ιατρική μου γνώμη.

Μ.Ματσακης 20/11/20