Υποστήριξη από ε/κ και τ/κ κόμματα σε δέσμευση ηγετών για πρωτοβουλία ΓΓ ΟΗΕ

Τα Ελληνοκυπριακά και τα Τουρκοκυπριακά κόμματα επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην δέσμευση των ηγετών να αποδεχθούν την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για μια άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό και έχουν σημειώσει την σημασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Οι ηγέτες και εκπρόσωποι των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων οι οποίοι συνήθως συναντούνται στο Λήδρα Παλάς, συναντήθηκαν χθες στο Σπίτι της Συνεργασίας για να επαναρχίσουν τις πολιτικές επαφές από κοντά και το διάλογο για τα τρέχοντα ζητήματα του κυπριακού προβλήματος, αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε από τη Πρεσβεία της Σλοβακίας στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι συναντήσεις.

Οι συμμετέχοντες, προστίθεται, «εξέφρασαν τις απόψεις τους για πολλά ζητήματα τα οποία συνδέονται με την κατάσταση πραγμάτων, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Νίκου Αναστασιάδη και Ερσίν Τατάρ, την 3η Νοεμβρίου».

«Διαβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη δέσμευση και των δύο ηγετών να αποδεχθούν την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:
Δρ Τσιούτης: Δεν αποκλείεται γενικευμένο lockdown σε περίπτωση επιδείνωσης

Σε αυτό το πλαίσιο, καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν, «υπό τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, οι συμμετέχοντες σημείωσαν την σημασία να συνεχιστεί η προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε διάφορα επίπεδα και πολιτικού διαλόγου, εργαλεία που φέρνουν τις δύο κοινότητες πολύ πιο κοντά την μία στην άλλη».

Πηγή: ΚΥΠΕ