Ά.Κυπριανού: Αποφασιστική στήριξη από κυβερνήσεις χρειάζεται η κοινωνία

Η κυπριακή κοινωνία, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, διέρχεται πολύ δύσκολες συνθήκες με την επιβάρυνση που επήλθε λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο οποίο πρόσφερε συμβολική εισφορά ενόψει των εορτών.

Χρειάζεται οι κυβερνήσεις να είναι πιο αποφασιστικές σε ότι αφορά την στήριξη εκείνων των ομάδων του πληθυσμού, εκείνων των πολιτών, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, πρόσθεσε.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική, είπε και συνεχάρη το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την στήριξη περίπου 900 οικογενειών παγκύπρια, γύρω στις 7.000 άτομα, όπως σημείωσε. «Δεν είναι αρκετή αυτή η εθελοντική δουλειά που γίνεται. Το κράτος πρέπει να σταθεί με ιδιαίτερη προσοχή, να αναθεωρήσει τις κοινωνικές πολιτικές που ακολουθεί έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι κανένας συμπατριώτης μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες αγάπης, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα στερηθεί τα βασικά είδη».

Διαβάστε επίσης:
Αμελητέα μείωση στα κόκκινα δάνεια τον Αύγουστο

Με βάση ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, ποσοστό γύρω στο 10% των συμπατριωτών μας, στερούνται τα βασικά είδη. Είμαστε πέμπτοι από το τέλος στην ΕΕ σε αυτούς τους δείκτες δυστυχώς, πρόσθεσε.

Ως ένδειξη προς το έργο που επιτελεί το «Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, παραδόθηκε μια συμβολική εισφορά ύψους 500 ευρώ λέγοντας ότι «εκτιμούμε ιδιαίτερα το έργο το οποίο επιτελούν. Τους καλούμε να συνεχίσουν και από κοινού να απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τους συμπατριώτες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ