Αλλάζει το ωράριο στα σχολεία-Που και πότε θα γίνει αυτό

Τους τρόπους με τους οποίους θα ζεσταίνονται τα παιδιά της κρύες μέρες λόγω  και των μέτρων εξαερισμού που πρέπει να τηρούνται για την πανδημία, ανέφερε στην εκπομπή του OMEGA, Αιχμές ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Έχω στο Υπουργείο μια ομάδα επιστημονικών συμβούλων, γιατρών ανάμεσα στους οποίους και μέλη από την επιστημονική ομάδας και έχουμε συζητήσει τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα όπως και με τον Υπουργό Υγείας»

Όπως ανέφερε οι αρμόδιες Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας σε πρώτο στάδιο έχουν καταλήξει στο ότι:

«Τις κρύες μέρες που θα λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, θα μπαίνει σε λειτουργία μια ώρα νωρίτερα για να θερμαίνονται οι χώροι, επίσης τα παράθυρα και οι πόρτες που προβλέπεται να είναι όλα ανοιχτά από το πρωτόκολλο, εκείνες τις ημέρες που θα είναι πολύ ψυχρές λοιπόν θα μένουν 1-2 παράθυρα θα μένουν ανοιχτά και όταν τα παιδιά πηγαίνουν διάλειμμα θα ανοίγουν όλα για σωστό εξαερισμό. Σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να φοράνε όλοι ζεστά ρούχα»

Διαφορετικές λύσεις για σχολεία σε ορεινές περιοχές.

Όσον αφορά σχολείο τα οποία βρίσκονται σε ψηλό υψόμετρο ο Υπουργός Παιδείας, ανέφερες πως εκεί θα γίνουν διαφορετικές διευθετήσεις.

«Εκεί θα πρέπει να δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Το στοιχείο που πρέπει να υπολογίσουμε είναι πως σε εκείνα τα σχολεία συνήθως είναι και μικρότερος αριθμός σε κάθε τάξη.. Να εξετάσουμε και αν είναι δυνατό να το εφαρμόσουμε και φέτος διαφορετικό ωραίο λειτουργίας σε εκείνα τα σχολεία, γιατί έρχονται μέρες που τα σχολεία είναι σκοτεινά και παγωμένοι οι δρόμοι.»

Όσον αφορά την σκέψεις για κουβέρτες ο κύριος Προδρόμου ανέφερε πως :

«Δεν ήταν σκέψη του υπουργείο απλώς είπαμε να το εξετάσουμε μετά από εισήγηση στην επιτροπή παιδείας»