Αποζημίωση σε οικογένειες για καταστροφές πρόσφατης θεομηνίας

Συνολικά 92 οικογένειες λαμβάνουν σήμερα αποζημίωση για τις καταστροφές της πρόσφατης θεομηνίας στις κοινότητες του Νικηταρίου, του Αστρομερίτη, του Ποταμιού και της Βυζακιάς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως αισθάνεται ικανοποίηση “που με την τεράστια συμβολή και προσπάθεια όλων των συνεργατών μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, αλλά και την Πολιτική Άμυνα, πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε αμέσως μετά τις καταστροφές της πρόσφατης θεομηνίας στις Κοινότητες του Νικηταρίου, του Αστρομερίτη, του Ποταμιού και της Βυζακιάς”.

Επισημαίνει πως έπειτα από μια συντονισμένη και υπεράνθρωπη προσπάθεια, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, 92 οικογένειες θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό της αποζημίωσης που έχει καταβληθεί από το κράτος. “Καταβάλλοντας άμεσα, και πριν από τα Χριστούγεννα, τις αποζημιώσεις τους, στόχος μας είναι να κατευνάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τον πόνο των συνανθρώπων μας τις γιορτινές αυτές ημέρες”, σημειώνει ο κ. Νουρής.

Εκφράζει συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε ελάχιστο χρόνο, “δίνοντας μας την δυνατότητα να καταβάλουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις”, και διαβεβαιώνει πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση είναι έμπρακτα δίπλα στους πολίτες αυτού του τόπου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ