Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας για rapid tests που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη

Συνεχίζονται αύριο, 2 Δεκεμβρίου 2020, οι δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με rapid tests αντιγόνου, παράλληλα με τους ελέγχους που γίνονται στοχευμένα σε γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, αλλά και σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού θα βρίσκονται σε Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο.

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό από τις 8.30 μέχρι τις 16:30 θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Τιμίου Προδρόμου, στη Μέσα Γειτονιά, ενώ στη Λάρνακα από τις 8.30 μέχρις τις 17:00 θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης της υπεραγοράς Σκλαβενίτη, στη Λεωφόρος Σπ. Κυπριανού και της υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ.

Στη Λευκωσία τα σημεία δειγματοληψίας θα είναι από τις 09:30 μέχρις τις 17:00 στο Δημαρχείο Λακατάμιας, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου και από τις 08:30 μέχρις τις 17:00 στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Λεωφόρο Κυρηνείας και στο Ταχυδρομείο Προδρόμου, στον Στρόβολο.

Στην Πάφο από τις 10:30 μέχρι τις 17:00 θα βρίσκονται στην Πλατεία Βρύσης Πεγειώτισσων, στην Πέγεια, ενώ από τις 09:30 μέχρι τις 17:00 στο King’s Avenue Mall.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα με προτεραιότητα, σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ