Αυτός είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 59 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 59 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι τρεις βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.

Οι 19 από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκαν από διάφορα Ιδρύματα.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 70 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, «τις τελευταίες μέρες οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς παραμένουν σε ένα σταθερό αριθμό, δηλαδή γύρω στα 60 άτομα. Γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές, ωστόσο θεωρούμε ικανοποιητικό το γεγονός ότι υπάρχει μια σταθερότητα στον αριθμό των νοσηλευομένων».

Διαβάστε επίσης:
Μητροπολίτης Πάφου: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τα μέτρα για τους εκκλησιασμούς

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το 60% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι ηλικιωμένοι πλείστοι εκ των οποίων έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα πολλοί από τους αυτούς είναι κλινήρεις γεγονός που κάνει δύσκολη τη δουλειά των νοσηλευτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ